Ömrünüze ömür katacak beş yöntem! Uzun yaşamanın sırrı ortaya çıktı

Ömrünüze ömür katacak beş yöntem! Uzun yaşamanın sırrı ortaya çıktı
Uzmanlara göre, uzun bir yaşamın anahtarı, sağlıklı beslenmekten geçiyor. Uzmanlar, dünya üzerindeki en uzun yaşayan topluluklarda, sağlıklı beslenme ve yaşam tarzı alışkanlıklarının belirleyici faktör olduğunu ortaya koydu.

Mavi bölgeler olarak adlandırılan bölgelerde yaşayan insanlar, uzun ve sağlıklı yaşamın sırlarını barındırıyor gibi görünüyor. Örneğin, İtalya'daki Sardunya ve Japonya'daki Okinawa gibi bölgelerde, insanlar genellikle uzun yaşam süreleriyle dikkat çekiyor.

Buettner ve diğer uzmanlara göre, uzun yaşamın sırrı, doğal ve sağlıklı besinlerle dolu bir beslenme ile ilişkilendiriliyor. Özellikle, bu beslenme alışkanlıklarının temelini oluşturan beş önemli unsur şunlar...

shutterstock653970790jpg-bm5u3jhu5emvwxnbzpkg8w.jpg

BAKLAGİLLER:

Fasulye, mercimek ve bezelye gibi baklagiller, uzun yaşam süresinin önemli bir bileşeni olarak kabul ediliyor. Bu besinler, lif ve protein açısından zengin olmalarıyla beraber sağlık için gerekli olan besin maddelerini sağlar.

ÇEŞİTLİLİK:

Sağlıklı bir beslenme için çeşitlilik önemli. Baharatlar, otlar ve çeşitli sebzelerin eklenmesiyle beslenme daha dengeli hale gelir ve gerekli olan farklı vitamin ve minerallerin alımını artırır.

FERMENTE GIDALAR:

Peynir, yoğurt, miso, tempeh gibi fermente gıdalar sindirimi iyileştirir ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu gıdalar, mavi bölge sakinleri arasında sıkça tüketilir.

DAHA AZ ET:

Uzun yaşam süresi ile ilişkilendirilen bir diğer faktör de az miktarda et tüketimi. Mavi bölgelerde yaşayan insanlar genellikle haftada sadece birkaç kez et tüketir ve büyük ölçüde bitki bazlı beslenir.

ORTAK YEMEK:

Aile ve toplulukla birlikte yemek yeme alışkanlığı, uzun yaşam süresi ile bağlantılı. Bir araya gelerek yemek yemek, stresi azaltır, sosyal bağları güçlendirir ve genel sağlığı olumlu yönde etkiler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar