Ömer Abdullah Karagözoğlu kimdir? BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu kaç yaşında, nereli?

Ömer Abdullah Karagözoğlu kimdir? BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu kaç yaşında, nereli?
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu insanlar tarafından merak ediliyor. Birçok kişi internette Ömer Abdullah Karagözoğlu'nun hayatını araştırıyor. Peki Ömer Abdullah Karagözoğlu kimdir? BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu kaç yaşında ve nereli?

Ömer Abdullah Karagözoğlu kimdir?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu son zamanlarda birçok kişi tarafından merak edilmeye başlandı. Peki Ömer Abdullah Karagözoğlu kimdir? BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu kaç yaşında ve nereli?

ÖMER ABDULLAH KARAGÖZOĞLU KİMDİR?

1975 yılında Glasgow, İskoçya'da doğan Karagözoğlu, Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde elektrik-elektronik mühendisliği eğitimini tamamlayarak 2000 yılında mezun oldu. Ömer Abdullah Karagözoğlu 2002-2004 yılları arasında kariyerine ilk olarak İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nde başladı. Burada mühendis olarak görev alan Karagözoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı BELBİM'de birçok görev yapmıştır. Yazılım Mühendisi, Proje Mühendisi ve Proje Yöneticisi gibi pozisyonlarda çalışarak geniş bir deneyim kazandı.

2016 yılında BELBİM'den ayrılarak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) katılan Karagözoğlu, Başkan Danışmanı, Bilgi İşlem Daire Başkanı ve Kurul Üyesi olarak görev aldı. 2018 yılına gelindiğinde ise BTK Başkanlığı'na atanmıştır. Burada Türkiye'nin iletişim ve teknoloji politikalarını yönlendirdi. Bu görevinin yanında aynı zamanda TÜLOMSAŞ ve TÜRASAŞ Yönetim Kurulu Üyelikleri yaptı. Karagözoğlu, yabancı dil olarak İngilizce bilmektedir. Ömer Abdullah Karagözoğlu evlidir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar