Olimpiyatlar için son viraj

Bugünde hedef olmayan takım Arjantin ile oynadık. Dünden ağzımız yandığı için tam kadro ile maça çıktık. Pasör Cansu, çaprazı Vargas, smaçörler Ebrar ve Hande, orta oyuncularımız Türk duvarı Eda ve Zehra libero savunma bakanı Gizem.

Dünden çok iyi ders alınmış. Arjantin dünya 17. ve son iki olimpiyatlara katılan takım. Başlarında Fenerbahçe Erkek voleybol takımını yıllardır başarıdan başarıya götüren Polonya’yı da 2009'da şampiyon yapan Arjantin’li Castellano var...

Maça Ebrar’ın ace ile başladık. Bu maçları kayıpsız geçmemiz gerekir ki Japonya ve Brezilya ile aramızda yapacağımız maça çıkalım. Hande den üst üste sayı ile 4-1 oldu skor. Eda’nın tek ayak hücumu ve bloğu ile arayı açıyoruz. Skor 7-3. Onun oyunda olması işimizi kolaylaştırıyor. Santarelli’nin işini de. Vargas’ın etkili servisleri ile Arjantin iyi oyun kuramadı 9-3 de Arjantin molası. Çok iyi oynuyor ideal kadromuz. İyi savunma yapıyoruz. 11-4 öndeyiz. Bir ara Arjantin savunma ile başlayan hücumlar yaptı. 12-7 oldu. Seriyi Ebrar bitirdi.

Orta oyuncularımız Eda ve Zehra bloklar ile savunma yapınca dönen topları avantaja çevirdik 18-10 ile arayı açtık Gevşeyince 18-14 de ilk molayı aldık. Sonra yeniden toparlandık 25-16 ile seti kolay aldık.

İkinci sete de aynı kadro ile başladık. Başa baş geçti 3-3, 4-4 8-8 gibi skorlar var tabelada. Bir türlü arayı açamadık. İlk setin sonucu biraz gevşeme. Konsantrasyon kaybına gelmiyor. Her sayı için ciddi olarak mücadele etmeliyiz. İlk kez 12-11 geriye düştük. Rakibe de öz güven geldi. İyi savunma ve etkili hücumlar yapmaya başladılar. Dünkü gibi bu seti de veriyoruz. 21-16, 23-16 gerideyiz. Birden canlandık ve 6 sayı alarak sete ortak olduk. Ama iki sayıyı değerlendiremedik. GDS ile 24-22 oldu ve 25-22 kaybettik.

Üçüncü sete 2.setin sonundaki hırs ile başladık. 4-0’da Arjantin molası. Bir ara yaklaştılar ama 7-3 e getirdik. Orta oyuncularımızın yüzdeleri çok iyi 10-4 skor. Vargas’ın etkili servisleri Eda’nın üst üste sayıları arayı açtık. O da çift haneli sayılara ulaştı Ebrar ve Vargas gibi…

Vargas ace’si 12-4 Arjantin molası. Hande ve Zehra’nın katkısı ile bu seti de kolay aldık. Skor 25-15.

Son sette de baştan arayı açıp rahat oyunla seti 25-15, maçı da 3-1 aldık . Set kaybettik ama puan kaybetmedik. Dün Brezilya Bulgaristan’a bir puan verdi.

Dünden ders aldık. Konsantrasyonu kaybetmediğimiz de yenemeyeceğimiz takım yok. Artık son virajdayız. Kalan üç maçı da alarak, Olimpiyatlara katılalım. Başka hesaplara kalmadan. Brezilya, Belçika ve Japonya maçlarını kazanalım, Olimpiyatlarda da madalyayı alalım.

Neden ALTIN olmasın…

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları