Olimpiyatlar en çok bize yakışır

Brezilya maçı resmen dünya finali maçı gibiydi. Tam kadro daha doğrusu ideal, ezberlediğimiz kadro ile başladık. Ben yine de yazayım. Vargas pasör çaprazı, Ebrar ve Hande smaçör. Eda ve Zehra orta oyuncular, Cansu pasör ve savunma bakanımız Gizem Örge.

Maç dengeli başlasa da çabuk üstünlüğü ele aldık. Neredeyse baştan sona önde götürdük. Eda bu maç benim maçım olacak diyor. Kaptan büyük oynuyor.

“Vargas Hava Yolları” zaten istim üzerinde. Her oyuncumuz elini taşın altına sokuyor. Bu maça çok iyi konsantre olmuşlar. Dünya 1 numarası benim, kolay kolay vermem dedi dünya 3. Numarası Brezilya ya. Brezilya da ideal kadrosu ile salonda.

19-16 öndeyiz. İlk setlerde hep böyle çok iyi başlıyoruz. 23-16 yaptık. Skor 23-19’a geldi. Elbette biz öndeyiz.

Seti de 25-21 aldık. Zehra ile Eda Türk duvarı örmeye devam ediyor. Eda yüzde yüz ile hücumda. Bunlara Vargas ve Ebrar da destek verince hücum zenginleşiyor. Cansu harika top dağıtıyor. Savuma bakanımız da her topa giriyor. Takım olarak savunmamız çok iyi.

İkinci sete Brezilya iyi başladı. Biz de kötü. Zaten bu turnuvada 2.setler başımızı çok ağrıttı. 4-1 gerideyiz. 7-3 oldu. Bu sette Gabi fırtınası esiyor. Tek başına üst üste hücumlarla arayı açıyor. Skor Brezilya lehine 9-5.

Toparlanalım ara daha fazla açılmasın. Eda ve Vargas ile 10-8 sonra 11-9. Eda şu anda 8 sayıda. Eda’nın iyi servislerine Vargas ve Zehra katılınca bu sette ilk defa 12-11 öne geçiyoruz. Ebrar ve Hande de devreye girdi mi bu iş biter. 14-14 oldu skor. Karşımızdaki takım Brezilya 2 olimpiyat şampiyonluğu var. Bu sette de rüzgârı arkamıza aldık. Zehra blok ve Vargas’ın hücumları ile 17-14 oldu. Beş sayılık seri geldi. 17-16’dan sonra Hande devrede 19-17 öndeyiz. Eda ve Ebrar ile 22-18 e getirdik. Seti kopardık derken yine tabelada 19-23 varken hatta set sayısını atarken 24-21 den sonra Gabi bu seti vermeyeceğim diyor. 24-24 oldu skor.

2. set sendromu geri geldi. 25-25, 26-26, 27-27. Bu maça yürek dayanmaz. Vargas’ımızın devreye girmesiyle bu heyecanlı seti 29-27 aldık.

Voleybolda bir sayı ve bir set 2 sayı değerinde. Bu seti kazanmak ile kaybetmek arasında 2 set oynar. Kaldı bir set. Gabi ye Vargas sana bu seti vermem. Dünya 1 numarası benim. Dünya 1 numarası “TÜRKİYE” dedi.

3. sette başa baş geçti 2-2’den 7-7’ye oradan 10-10’a kadar dengede giden maçta 11. sayıda gördüğüm en uzun ralli oldu.

O sayıdan sonra Brezilya GDS ye gitti ama sayı bizim, arayı açmaya başladık. 13-10.

İlk sette işareti vermişti Eda. Tek ayakta ben 1 numarayım dedi. Arada blok da yaptık. Ayrıca Eda tek eksik Olimpiyat madalyası, onu almadan bırakmam diyor sanki. Gabi tek başına savaşıyor. Eda ve Vargas skoru götürüyor. 19-14 öndeyiz. Hande de etkili.

Hele sonlara doğru Cansu plase ve bloklarla çorbada benim de tuzum bulunsun dedi. 22-17 yaptı Hande. Vargas yine imzasını attı. Skorda 19-23 öndeyiz. Eda ve Cansu’nun birer bloğu ile 25-19 alıyoruz seti ve maçı.

Kalan iki maçtan alacağımız bir galibiyet bile bizi Olimpiyatlara götürür. Zaten dünya birincisi olarak gidiyoruz.

Fakat bu galibiyetler olunca olimpiyatları en çok biz hak ettik demiş oluyoruz. Artık olimpiyat madalyası hedefimiz. Tebrikler Sultanlar…

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları