Olaylı İzmir Kongresi'nden sonra Özgür Özel gideceği 5 şehri açıkladı

Olaylı İzmir Kongresi'nden sonra Özgür Özel gideceği 5 şehri açıkladı

CHP'de Genel Başkanlık için adaylığını açıklayan Grup Başkanı Özgür Özel, olaylı İzmir Kongresi'nde gideceği şehirleri açıkladı. Özel, kongrede Kılıçdaroğlu lehine yapılan sloganlara da dikkat çeken bir yanıt verdi.

CHP İzmir İl Başkanlığı 38. Olağan Kongresi, Fuar İzmir'de yapıldı. Kongreye parti genel başkanlığı için adaylığını açıklayan Grup Başkanı Özgür Özel de katıldı.

Konuşmasında İzmir'in çocukluğundan gençliğine ve yetişkinliğine dek hayatında önemli bir yerinin bulunduğunu söyleyen Özel, İzmir'i ve CHP'yi babaevi olarak gördüğünü ifade etti.

ÖZEL GİDECEĞİ 5 ŞEHRİ AÇIKLADI

İzmir'in ardından gideceği şehirleri duyuran Özel; Konya, Diyarbakır, Trabzon, Edirne ve Kayseri illerini saydı.

Özel konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Bu sürecin sonunda CHP daha iyi olsun diye, Cumhuriyetin ikinci yüzyılına büyük bir moral bozukluğu çöküntüsüyle başlamamak, buna izin vermemek, partiyi gençleriyle kadınlarıyla örgütüyle birlikte yeniden umut yapmak, CHP'deki küçük iktidar savaşını kazanmak değil, Cumhuriyeti yöneten büyük iktidar mücadelesinde CHP'yi ayağa kaldırmak için babaevinden helallik almaya geldim, hepinizin desteklerini bekliyorum."

KILIÇDAROĞLU SLOGANLARINA DİKKAT ÇEKEN YANIT

Özel, salondaki bir grubun Kemal Kılıçdaroğlu lehine slogan atması sonrasında "Hepimiz bay Kemal'in yanındayız, hep olduk bundan sonra da olacağız." karşılığını verdi.

"ÖNÜMÜZDE 2 KARAR VAR"

Özel, CHP'lilerin önünde iki karar olduğunu belirterek şöyle devam etti:

"Önümüzde bir karar var; ya hep birlikte sanki hiçbir şey olmamış gibi sanki seçmen kırgın değilmiş gibi, sanki önümüzde büyük bir tehlike yokmuş gibi davranıp kendi örgüt içi mücadelemizle parti içi koltuklarımızı korumaya çalışacağız ya da hep beraber bir eleştiri yapıp seçmeni anlayarak, gerekli değişimi sağlayarak, bunu sadece tüzüğü biraz daha demokratik hale getirerek değil elbette destek veririz, sadece programı kısaltarak değil, bu sadece kadronun değiştirmesi ile değil, elbette gereklidir ama tepeden tırnağa değişimle Türkiye'ye umut olmak zorundayız. Sizi umuda yolculuğa davet ediyorum."