CHP İzmir İl Kongresi'nde olaylar nasıl çıktı? Başkanlardan peş peşe açıklama!

CHP İzmir İl Kongresi'nde olaylar nasıl çıktı? Başkanlardan peş peşe açıklama!

CHP İzmir İl Kongresi'nde yaşanan çarşaf liste-blok liste anlaşmazlığının arbedeye dönmesi sonrasında partinin Çiğli İlçe Başkanı Erkan Akar, çıkan olayları CHP Çiğli Gençlik Kolları'nın başlattığını öner sürerken karşı açıklama gecikmedi.

CHP Çiğli İlçe Başkanı Erkan Akar, partisinin İzmir İl Kongresi'nde çıkan olaylarla ilgili açıklama yaptı. Olayları Çiğli ilçe örgütünün çıkarttığı iddiasına yanıt veren Akar, yaşananları doğru bulmadığını söyledi.

Akar izgazete'nin aktardığına göre şunları söyledi:

"Maalesef bizim bölgemizden de arkadaşlarımız var, biz de gerekli incelemeyi yapacağız. Evet gençlik kolları başkanımız da oradaydı. Cumhuriyet Halk Partisi, kişilerin tekelinden değil, bir kişinin tekelinde değil. Bu eylemleri örgütümüze mal etmemek lazım. Kongremize kaldığımız yerden devam edeceğiz.

Kesinlikle bu olayların sorumlusu değiliz. Yani bu kadar büyüğümüz bu salonda otururken, tezahürat eşliğinde bir ilçe belediye başkanının salona girmesini doğru bulmuyorum. Gerekli araştırma, incelemeyi yapacağız. Disiplin sürecini başlatacağız. Gençlik kolları başkanımızı gördüm orda. Şu anda gençlik kollarımız önceden devam eden gençlik kolları, sürecin içinde biz yokuz. Yanlış yapıldı, hata yapıldı. Bu işin hesabını soracağız. CHP herkesten büyüktür. Benim en yakınımdaki bile olsa disiplin sürecini paylaşacağız. Tansiyonun düşeceğini umut ediyorum." dedi.

GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI'NDAN KARŞI AÇIKLAMA

CHP İzmir İl Kongresinde çıkan arbede sonucu Çiğli İlçe Başkanı Erkan Akar'ın "Arbedeyi başlatan Çiğli Gençlik Kolları" açıklamasına Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan'dan karşı bir açıklama geldi.

Ege Postası'nın aktardığına göre Kotan "Çiğli Gençlik Kolları arbede gerçekleşirken o alandaydı ancak duruma müdahale etmek ve kavga edenleri ayırmak için hamle yapıyorlardı. Bu çekilen videolarda da açık bir şekilde gözükmektedir. Olayı durdurmaya çalışan taraflardı." dedi.