Okan Buruk Şampiyonlar Ligi sınavını geçemedi: Tansu Sarı yazdı...

Okan Buruk Şampiyonlar Ligi sınavını geçemedi: Tansu Sarı yazdı...
UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 6. ve son maçında Galatasaray, deplasmanda Danimarka ekibi Kopenhag ile karşılaştı. Kopenhag, Galatasaray'ı 1-0'lık skorla mağlup etti. Tansu Sarı Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi gecesini yazdı.

OKAN BURUK ŞAMPİYONLAR LİGİ SINAVINI GEÇEMEDİ

2000 yılında maçın oynandığı PARKEN Stadı'nda Arsenal karşısında UEFA Kupası'nı müzesine götüren şampiyon Galatasaray, bu kez bu stadın sahibi Kopenhag'a 2-2'nin rövanşında konuk oldu...

Ön elemeler dahil birçok maçı şansıyla kazandı Galatasaray...

Zalgiris maçında Dries Mertens'in uzaklardan vuruşunun gol olması; Molde karşısında Martin Ellingsen'e çarpan topların filelere gitmesi; ilk Kopenhag maçında bugün sol bek oynayan sağ bek Elias Jelert'in oyundan atılması; Manchester United maçlarında Carlos Casemiro'nun oyundan atılarak kaleci Andre Onana'nın yediği komik goller sarı-kırmızılıları buralara kadar getirmişti..

Karşılaşmalar lig usulü değil de çift maçlı eliminasyon sistemine göre oynansa Galatasaray Manchester United'ı elemiş; Bayern Münih'e elenmişti..

Ancak RAMS PARK'ta 2-2 berabere kalınan Kopenhag maçının rövanşı her ne kadar maç Danimarka'da olsa da fikstürü Galatasaray lehine çevirmişti..

Kolombiyalı stoper Davinson Sanchez ve İspanyol sol bek Jose Angelino haftalar sonra ilk 11'e dönerken, Kaan Ayhan Lucas Torreira'nın yanında ön libero pozisyonundaydı..

Kanatlarda Wilfried Zaha ile Tete Martins yer alırken, golcü Maurı Icardi'nin arkasında 10 numara pozisyonunda da bu bölgede yeterli performans veremeyen Kerem Aktürkoğlu forma giyiyordu..

Ev sahibi Kopenhag'daysa bu kez sağ bek pozisyonunda Peter Ankersen görev yaparken; ilk maçta forma giyen ancak bugün sakatlığı dolayısıyla kadroda olmayan Birger Meling'in yerine Elias Jelert oynuyordu..

Hücum hattında da Jordan Larsson'un yerinde Victor Claesson görev yaptı..

Kopenhag adına ilk yarıda Elias Achouri'nin vuruşu kalecimiz Fernando Muslera'da kalırken; Peter Ankersen ile geliştirdikleri hücumdan sonuç alamadılar...

Galatasaray'daysa Mauro Icardi'nin vuruşu az farkla autu boylayınca her iki takım da ilk yarıda golsüz eşitlikle sahadan ayrıldılar..

Galatasaray'da Sergio Oliveira, Hakim Ziyech, Dries Mertens ve Cedric Bakambu gibi isimler yedekler arasındaydı... Ancak "ARADIĞIMIZ OKAN BURUK'A" ulaşılamıyordu.. Nitekim golü de yedik..

58'de Sacha Boey'in boşalttığı sağ kanadımızdan Diogo Gonçalves ile başlayan ataktaa savunmamızda Davinson Sanchez her zamanki gibi uyuyunca Elias Achouri'nin kale ağzına pasında ayak koyan Lukas Lerager Kopenhag'ı 1-0 öne geçiriyordu..

Golden sonra Teknik Direktör Okan Buruk hem Dries Mertens, hem de Hakim Ziyech'i içeri atarken, Kaan Ayhan ile Tete Martins kenara alındı..

Aslında elinizde Sergio Oliveira varken aynı tip 2 oyuncu olan Dries Mertens ile Hakim Ziyech'in 2'sini birden oyuna almak ne derece doğruydu tartışılır..

Okan Buruk bu değişikliklerden 1 dakika sonra da golcü Cedric Bakambu'yu oyuna alırken Wilfried Zaha'yı çıkardı..

Ev sahibi Kopenhag'ın Teknik Direktörü Jacob Neestrup ise garip bir risk alarak orta sahadan Diogo Gonçalves'i kenara çekti ve Trabzonspor'u şampiyon yapan golcü Andreas Cornelius'u içeri attı..

Kerem Aktürkoğlu ile 2 kez Kopenhag kalesini yokladık ancak havadaki kuşları avladık..

Ev sahibi Kopenhag'da Elias Achouri'nin uzaktan vuruşunu kalecimiz Fernando Muslera kurtarırken, Teknik Direktörümüz Okan Buruk Jose Angelino ve Lucas Torreira'nın yerlerine Sergio Oliveira ile Barış Alper Yılmaz'ı sahaya sürdü..

Kopenhag'ın 35 yaşındaki Teknik Direktörü Jacob Neestrup riskli bir hamle daha yaparak bu kez golün asistini yapan Elias Achouri'nin yerine savunma hattına Nicolai Boilesen'i oyuna alarak skoru tutmayı hedefliyordu..

Galatasaray'da Cedric Bakambu'nun kafa vuruşu Polonyalı kaleci Kamil Grabara'da kalırken, Kopenhag'daysa Mohamed Elyounnoussi'nin vuruşu kalemizi bulmadı...

Maçın son anlarında Kerem Aktürkoğlu'na faul yapan golü atan oyuncuları Lukas Lerager kırmızı kart görerek oyundan atılırken Kopenhag'ı 10 kişi bırakırken Cedric Bakambu ile kalelerini yine bulamadık..

Maçın sonlarında panik halinde olan Galatasaray'da Hakim Ziyech, Mauro Icardi ve Cedric Bakambu'nun cılız vuruşlarını kalecileri Kamil Grabara kornere çelerken, 1-0 kaybettik..

AVRUPA'DA KÜME DÜŞTÜK...

UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edeceğiz..

Teknik Direktör olarak Okan Buruk gibi bir aceminin eline koskoca Galatasaray takımını verirseniz bu sonuç ortaya çıkar..

Davinson Sanchez ve Sacha Boey Galatasaray'ın oyuncuları değil..

Lukas Lerager'in golü onların bulunduğu yerden geldi.

Victor Nelsson stoper olarak 10 tane Davinson Sanchez eder..

Sergio Oliveira'yı oynatmama inadı bu sonuca mal oldu..

Lucas Torreira ve Sergio Oliveira ön liberoda; Hakim Ziyech 10 numara pozisyonunda; Tete Martins ile Wilfried Zaha kanatlarda; Mauro Icardi santrfor pozisyonunda oynar, maçları alırsın..

Tıkandığın yerde de oyuna Dries Mertens ile Kerem Aktürkoğlu'nu sokar skoru çevirirsin...

Sonuçta Galatasaray için Avrupa macerası bitmedi ancak kötü bir teselli armağanı oldu..

Bakalım önümüzdeki maçlarda neler yaşanacak?

Sarı-kırmızılılara lig; Avrupa ve kupa serüveninde başarılar diliyorum..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar