Okan Buruk: "Her maçı olduğu gibi Beşiktaş derbisini de kazanmak istiyoruz"

Okan Buruk: "Her maçı olduğu gibi Beşiktaş derbisini de kazanmak istiyoruz"
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Trendyol Süper Lig'de bu hafta oynayacakları Beşiktaş derbisi için yaptığı açıklamada, "Önemli bir derbi. Beşiktaş ligin iyi takımlarından biri. Teknik direktör değişikliği oldu. Burak Yılmaz geldi, Burak da Türk futbolu için önemli bir isim, çok sevdiğim, çok değer verdiğim bir isim. Her maçı olduğu gibi bunu da kazanmak istiyoruz" dedi. Buruk, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmak için iddialı bir takım olacaklarının da altını çizdi.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, GS TV’ye açıklamalarda bulundu. Bu sezonla ilgili düşüncülerini dile getiren Buruk, "Bir teknik direktör için, en güzeli, en kolayı tam takım olarak hazır şekilde sezon başı kampını yapıp, tüm transferler ile tüm hazırlık maçlarını oynayarak, Avrupa ve lige başlamak bizim için ideal senaryoydu. Ama hem elimizdeki imkanlar hem bir değişim içerisine girdik. Aslında geçen senenin şampiyon takımından pek çok oyuncu değiştirdik. Tabii burada amaç kadro kalitesini daha yukarı çekmek amaç. Çünkü Şampiyonlar Ligi oynayacaksınız, Süper Lig oynayacaksınız, Türkiye Kupası oynayacaksınız. Yani hedefler büyüdükçe kadronun daha iyi hale gelmesi, daha yarışmacı bir kadro olması gerekiyor. Bu da kolay değil, transfer yapmak kolay değil. Burada birçok etkeni var transferin. Oyuncuyu bulacaksınız, ikna edeceksiniz. Sizin bütçeniz, kulübünün bütçesi, oyuncu Türkiye'ye gelecek mi gelmeyecek mi, hedefleri ne. İnanılmaz farklı şeyler ortaya çıkıyor. Tabii ailesi var, yaşadığı şehir, geldiği şehir var, kazandığı para var. Burada transferin aslında biz ne kadar zor olduğunu biliyoruz ama bunu dışarıya da doğru anlatmak gerekiyor. Transfer zor bir iş. Bu bir süreç istiyor, bu süreç içerisinde biz bir yandan hem takımı tamamlamaya çalışırken bir yandan da yarıştık.

Oyuncular geliyor, hazır olmadan gelen var. Geçmiş dönemden sakatlığı olan mesela, Zaha o şekilde gelmişti. Daha hazır olmayan oyuncular, antrenmansız gelen oyuncular, bu teknik adam için de oyuncular için de zor. Çok hızlı şekilde Şampiyonlar Ligi ön elemesi başladı. Bir yandan bu oyuncuları hazır hale getirmeniz gerekiyor, transfer yapmanız gerekiyor. Gidecekler, kafasında soru işareti olanlar, kalacak mıyım diye soru işareti olanlar. Transfer dönemi bitene kadar aslında hiçbir şey normal değil.

Transfer bitiyor ondan sonra her şey normale dönüyor. Burada oyuncuların performansının artması, en iyi durumlarını bulması tabii eylül başını buluyor. Biz şu anda ekim ortasındayız. Yukarı doğru giden bir performansımız var. Bunu da devam ettirmek istiyoruz aslında. Bize sonradan katılan oyuncuların takıma girmesi, adaptasyonu, fiziksel ve mental olarak da hazır hale gelmeleri gerekiyor. Bizim unuttuğumuz şeylerden biri de bu oyuncular, yeni bir ülkeye geliyor, yeni bir şehre geliyor. Burada adaptasyon sorununu erken halleden var, geç halleden var. O yüzden pek çok etken var. Oyuncuların gerçek performanslarını bulmaları için bazen zaman da gerekiyor. Dediğim gibi biz takım olgusunu oluşturmaya başladık.

Çok maçımız var. Burada maç maç oyuncu değişiyor, giren oyuncu oluyor, çıkan oyuncu oluyor. Bütün oyuncularımıza çok ihtiyacımız var. Her konuşmamda onlara söylüyorum. Hepsi çok önemli, hepsi çok değerli bizim için. Belki başlamayacak devam edecek, belki ortada girecek, belki en sonda finali yapıp takımı şampiyonluğa taşıyacak oyuncular bunlar. Bunu da oyuncuların kafasında oturtmak gerekiyor. Oynamayan oyuncu da bizim için çok değerli. Belki de bir sonraki maç, oynamaya aday oyuncu zaten. Oyuncularımıza da bunu hep vermeye çalışıyorum. Zaten takım olarak iyi yoldayız. Yukarı doğru giden bir performansımız var. Çok yoğun bir tempoyu (7 maçlık) geride bıraktık. 3 günde bir maç oynadık. Bunu iyi geçtik. Şu anda 6 tane daha arka arkaya maçımız var. Sadece 1 maç arasında cuma Kasımpaşa ile oynayacağız, cumartesi-cuma oynama şansımız var. Onun dışında 3-4 günde bir maçlarımız var, buna da elimizdeki oyuncularla, milli takıma gitmeyen oyuncularla hazırlanmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar