Oğuzhan Uğur hakkında soruşturma başlatıldı!

Oğuzhan Uğur hakkında soruşturma başlatıldı!
6 Şubat’ta meydana gelen 2 büyük depremin ardından 10 ilde evleri yıkılan, enkaz altında kalan depremzedeler için yardım kampanyası düzenleyen YouTuber Oğuzhan Uğur hakkında soruşturma başlatıldı.

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük deprem 10 ilde çok sayıda can kaybı ve binanın yerle bir olmasına neden oldu. Felaketin ardında ünlülerle birlikte depremzedeler için yardım kampanyaları düzenleyen Oğuzhan Uğur hakkında, BaBalaTV''nin paylaşımları gerekçe gösterilerek soruşturma başlatıldı.

Söz konusu paylaşımlarda Kahramanmaraş Kumçatı köyünde barajın çatladığı ve Hatay Yarseli Barajı’nın duvarının çatladığı yönündeki iddiaların yer aldığı öğrenildi.

“BAKANLIK YETKİLİSİNDEN TEYİT EDİLDİ”

Uğur, BaBaLa TV ekibinin doğru olmadığı ortaya çıkan iddianın bir bakanlık yetkilisi tarafından teyit edildiğini ve yazışmaların hâlâ mevcut olduğunu belirterek, haberin doğru olmadığı ortaya çıkınca paylaşımın silindiğini ifade etmişti.

OĞUZHAN UĞUR VİDEO İLE AÇIKLAMA YAPTI

Oğuzhan Uğur, konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir video yayınlayarak süreci anlattı. Yaşananların kendilerinin paylaşımları ile ilgisi olmadığını, söz konusu olayların sahadan gelen bilgiler üzerine çıktığını belirten Oğuzhan Uğur, kendilerine baraj ihbarını yapan bakanlık yetkilisinin ses kayıtlarını savcılık ile paylaşacaklarını ifade etti.

Oğuzhan Uğur açıklamasında şunları söyledi:

Bizimle ilgili çok çirkin haberler çıkıyor. BabalaTV bir tweet atıyor ve bölgede olay çıkıyor, insan ölüyor diyorlar. Hesap vereceksiniz, katilsiniz vs. BabalaTV''de 500''e yakın gönüllü çalışıyor. Gönüllülerimiz gelen ihbarları değerlendirip teyit merkezine götürüyorlar. Arkadaşımıza bir ihbar geliyor. Kendisini bakanlık yetkilisi olarak tanıtan bir hanımefendi arıyor. Sonrasında arakdaşımız linkedin''den bu çalışanı doğruluyor. Bu bilgileri teyit kabul ederek bu tweeti paylaşıyor. Haberin yalan olduğu ortaya çıkınca hemen kaldırıyor. Benim tweetten haberimin olması zaten mümkün değil çünkü binlerce paylaşım yapılıyor. Bu kaos 11 Şubat gecesi oluyor. Biz tweeti 7 Şubat''ta atmışız. Bölgede infial yaratması mümkün değil. Zaten bölgede telefon çekmiyor.

Savcılık makamlarıyla da paylaşacağız, olayların çıktığı sırada barajla ilgili atılan 5 tweet var. Yani bu olay bölgeyi zarara uğratmış bir olay değil. 11 Şubat tarihli paylaşıma gelince... Olaylar bizim paylaşımımızdan önce yaşanmış. Bu olay sosyal medyadan değil sahadan yayıldı. Bizim attığımız tweetlerin yaşananlarla bir ilgisi yoktur. Elimizde ses kayıtları var ama bunlaru hukuki olarak burada paylaşmamız mümkün değil. Savcılık ile paylaşacağız. O hanımefendinin ses kayıtları var."

 

İFADEDEN SONRA AÇIKLAMA

Oğuzhan Uğur ifade işlemlerinin ardından, " Yardım çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz" dedi.

Uğur''un paylaşımı şöyle:

"Gayet iyiyim. Merak eden, arayan, soran, destek veren herkese teşekkür ederim. Yardım çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz, merak etmeyin. Artık birilerinin bir şeyleri anlamak için kuracağımız cümlelere de ihtiyacı yok. Herkes her şeyin farkında. Unutulmamasını dilerim."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar