Öğretmenliği bıraktı çiftçiliğe başladı: Günde 300 litre süt üretiyor

Öğretmenliği bıraktı çiftçiliğe başladı: Günde 300 litre süt üretiyor
Kimya dalında öğretmenlik mezunu olan Gökhan Balcı mesleğini bırakarak çiftlik kurdu. Malatya'da kurulan çiftlikte Balcı günlük 300 litre süt üretimi yapıyor.

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde yaşayan 45 yaşındaki kimya öğretmeni Gökhan Balcı, uzun yıllar öğretmenlik hayalini gerçekleştirmek için çaba sarf etti.

aw159785-02.jpg

Ancak sonunda, öğretmenlik mesleğinden vazgeçerek Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan (TKDK) aldığı destekle çiftlik kurmaya karar verdi. Evli ve iki çocuk babası olan Balcı, yıllardır içinde taşıdığı hayvan yetiştirme tutkusunu gerçekleştirmek için adım attı.

aw159785-04.jpg

Gökhan Balcı, TKDK'dan aldığı destekle 12 dönümlük bir alanda modern bir çiftlik kurdu. Burada, günlük 300 litre süt üretimi gerçekleştiriyorlar.

aw159785-03.jpg

Kimya öğretmenliği mezunu olan Balcı, yüksek lisans eğitimini tamamlamış olmasına rağmen hayvancılığa olan ilgisi nedeniyle öğretmenlik mesleğinden vazgeçtiğini belirtiyor.

aw159785-05.jpg

Çiftliklerini kurmalarına öncülük eden TKDK personelinin tavsiyesiyle projeye 4 yıl önce başvurduklarını söyleyen Balcı, projelerinin onaylanmasının ardından üretime başladıklarını ifade ediyor. Ürettikleri sütün bir kısmını kendi tüketimleri için kullanırken, geri kalanını ise çeşitli firmalara satıyorlar.

aw159785-03.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar