Öğrencilerin ulaşım masrafı sıfırlanıyor: Artık toplu taşıma bedava

Öğrencilerin ulaşım masrafı sıfırlanıyor: Artık toplu taşıma bedava
Öğrenciler, başvuruda bulunanlar için ulaşım masraflarını sıfırlayan bir program kapsamında, artık bedava toplu taşıma hizmetinden faydalanabilecekler.

Ülkedeki ekonomik zorluklar artarken, birçok kesim için sosyal destek ödemeleri devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi vatandaşlara finansal yardımlarını devam ettiriyor ve öğrencilere yönelik bir destek duyurusu daha gerçekleştirdi.

Ulaşım desteği başvuruları başladı mı, nasıl yapılır, şartları nelerdir? 2022 Üniversite öğrencilerine ulaşım desteği ne kadar, kaç TL? -

Ulaşım destekleri, Bakanlık yanında birçok belediye tarafından da sağlanıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki 146 bin üniversite öğrencisine toplu taşıma desteği sunarak öğrencilerin eğitim masraflarına katkıda bulunuyor.

Belediye, Genç Gaziantep uygulaması aracılığıyla başvuranlara her ay 22 ücretsiz toplu taşıma hakkı tanıyor. Bu destek programıyla, gençlerin ulaşımı kolaylaştırılmaya çalışılıyor. Son iki yılda, 146 bin üniversite öğrencisi bu toplu taşıma desteğinden faydalandı. Belediyeler, eğitim ve ulaşım desteklerinin yanı sıra ihtiyaç sahibi ailelere de çeşitli yardımlar sunuyor. Yakın zamanda belediyelerin destek programları hakkında detaylı bilgiler paylaşması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar