Öğrencilere son dakika müjdesi! Onaylandı! 2 bin 125 TL hesaplara yatacak

Öğrencilere son dakika müjdesi! Onaylandı! 2 bin 125 TL hesaplara yatacak
Öğrenci yardımı bu defa Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) geldi. bin 400 ile 2 bin 125 TL arasında yardım verilecek, doğrudan hesaplara yatacak!

Yeni yılın gelmesi ile birlikte yeni yardım ödemeleri de peş peşe açıklanıyor. Bu defa öğrenci yardımı ödemesi MEB tarafından açıklandı. Binlerce öğrencinin hesabına 1400 ila 2 bin 125 TL arasında ödeme yatırılacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bizzat açıklama yaptı. Peki kimler öğrenci yardımı alabilir? Öğrenci yardımı kimlere verilecek?

MEB duyuru yayınladı. Binlerce öğrencinin hesabına 1400 TL ile 2125 TL arasında yardım parası yatırılacak. Asgari ücret zamlı sonrasında öğrencilere verilen yardım ödemeleri de zamlandı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bu konu ile ilgili yaptığı açıklamada Ödemelerin mesleki eğitim merkezlerinde görev alan öğrencilere verileceğini ifade etti. Bakan Özer, meslek liseleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada hem işverenin hem de öğrencilerin bu durumdan memnun olduğunu söyledi. Öğrencilerin 2-3 yıl boyunca mesleki eğitim merkezleri sayesinde asgari ücrete göre ödeme aldıklarını belirten Özer, bu ödemelerin 2022 yılı için 1400 TL ila 2 bin 125 TL arasında değişeceğini dile getirdi.

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Mesleki Eğitim Merkezi başvuruları sadece Meslek Lisesi öğrencileri için kabul ediliyor. Mesleki Eğitim Merkezi'ne başvuru yapmak için öğrencilerin 9 sınıfta kayıt yaptırmaları gerekiyor. 18 yaş altı Öğrencilerin velileri okul müdürlüğüne başvuru yaparak seçtikleri dal ve alanda ilgili işletme ile sözleşme imzalayan biliyor.

Ayrıca öğrencilerin mesleki eğitim merkezlerinde doğrudan İş hayatına girmeleri nedeniyle seçtikleri meslekle ilgili bir sağlık sorunu olmaması gerekiyor. Bu nedenle de öğrencilerden sağlık durumunu gösteren bir rapor isteniyor. Mesleki Eğitim Merkezi'ne kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin 2 ay içerisinde bir işletme ile sözleşmeyi imzalamaları gerekiyor. Sözleşme imzalamayan öğrenciler Meslek Lisesine kayıt yaptırmış olsa bile bu şansını kaybediyor.

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ BİTİREN ÖĞRENCİLER NE KAZANIYOR?

Merkezi Eğitim Merkezi eğitimlerini tamamlayan öğrenciler hem çalıştıkları süre boyunca para kazanma şansı elde ediyor hem de 11. sınıfın sonunda yapılacak olan sınavda başarılı olmaları durumunda kalfalık belgesi alıyor. 12. sınıfın sonunda tekrar bir sınav yapılıyor ve bu sınavda başarılı şekilde geçen öğrenciler ustalık belgesi alma hakkı kazanıyor.

Mesleki Eğitim Merkezi öğrencisi olduğu sırada işyeri değişikliği talebi olan öğrencilerin yeni bir iş yeri ile 2 hafta içerisinde sözleşmeyi imzalamaları gerekiyor. Yeni bir iş yeri ile suresinde sözleşme imzalamayan öğrenciler devamsızlıktan sınıfta kalmış kabul ediliyor ve sınıf tekrarı sayılıyor.

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ ÖĞRENCİLERİ NE KADAR ÜCRET ALIYOR?

Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri aldıkları ücret asgari ücrete göre değişiyor. 2022 yılında asgari ücrete yapılan zam sonrasında bu ücret 1400-2125 TL arasında değişiyor. Öğrencilerin alacakları ücretin belirlenmesinde eğitim gördükleri sınıfta önemli.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar