Oğlak burcu genel özellikleri

Oğlak burcu genel özellikleri
Oğlak burcunun en temelinde egonun dışa vurumu ve kolektif bir şekilde kabul görmesini sağlamak içgüdüsü yatar. Sergiledikleri tavırdan dolayı sosyal açıdan yalnız olan Oğlak burcunu yakından tanıyalım...

OĞLAK
22 Aralık-20 Ocak
Gezegen: Satürn
Element: Toprak
Renk: Koyu gri, Turuncu, Füme tonları
Uğurlu taşı: Kehribar 


GENEL ÖZELLİKLERİ
Zodyak''ın onuncu burcu olan oğlak,  yaşamda otorite üzerinde kontrol yaratabilme isteği üzerine var olan bir burçtur. Oğlaklar genellikle aslında kendilerinin uygulamak istemedikleri kuralları ve düzenlemeleri yaratmakla işe başlar ve kendilerine iş çıkarır. Oğlak burcu insanları eylemci bir ruha sahiptir. Kararlı, Sebatlı ve inatçı yapıları sayesinde  girdikleri yoldan, kitlendikleri hedeften vazgeçmeleri mümkün değildir.

Liderlik ve kural koyma özellikleri taşıyan Oğlak, genellikle yönetici ya da idareci konumundadır. Dağkeçisiyle sembolize edilen Oğlak, tepelere tırmanmak için metodik yöntemler, sağlam araçlar kullanılır. İnisiyatif kullanılabilirliği ve sorumluluk almaktan kaçınmaması başarısının temel anahtarıdır. Takdir edilmek ve saygı duyulmak ihtiyacı yoğun olan Oğlak, zayıf yanlarını, becerisizliklerini açığa çıkarmaktan hoşlanmaz. Bu sahte gurur, genellikle insanlarla mesafeli bir ilişkinin doğmasına neden olur. Güvensizliği ve korkuyu zayıflık olarak nitelendiren Oğlak, bu duyguların kendisinde de olabileceğini kabul bile etmek istemez. Kolay unutmazlar ve çabuk ısınmayabilirler. Materyalist, duygusuz sosyal açıdan yalnız ve mantık insanıdır Oğlaklar. Espri yeteneği ve duygusu oldukça gelişkin olan Oğlak insanı anlayışlı ve her şeye olabilir gözüyle bakan bir burçtur. Oğlak yaşından daha büyük gösterir ve gerçekten de yaşına göre çok daha olgundur.


KARİYER
Çok çalışmayı üretmeyi seven Oğlak, dikkatli ve planlı adımlarla hedefine ulaşmakta tam bir ustadır. Anlaşılacağı üzere Oğlak''ın en büyük özellikleri arasındadır. Toprak elementinden olan Oğlak, her işe başlamadan önce her ihtimale karşı bir b planı hazır tutar. Asıl hedeflediği her zaman en tepedeki koltuktur. Genellikle soğukkanlılığını kaybetmeden yapılması gereken her şeyi yapan sorumluluklarını tam bilincinde olarak hareket eden bir yapısı vardır. Çalışırken gözü bir şey görmediği gibi etrafında olup biteninde farkında olmadığı için iş ortamındaki insani ilişkileri çok kuvvetli değildir. Oğlak strateji üretebilen planlamayı yapabilen yapısıyla hangi sektörde olursa olsun yönetim seviyelerinde son derece başarılı olur idarece olarak lider vasfını da taşıdığı için organizasyonlarda aranılandır. 

AŞK
Oğlak burcu duygularını kolay açabilen bir burç değildir. Müthiş bir güvensizlik ve bu güvensizliği örtmeye çalışan güçlü bir his sergileyebilirler. Genellikle entelektüel kapasitesi yüksek yaşamsal amaçları kendilerininkine benzeyen insanlarla beraber olmayı tercih eder Oğlak, ciddi konularda tartışmayı sever ufak tefek problemlerde bile karşındakine mutlaka yardımcı olmaya çalışır. Dominant bir karaktere sahip olan Oğlak''ın aşkını kazanmak çok kolay değildir. Genellikle ikna eden değil ikna edilen olmayı bekler. Beraberliğin başında karşı tarafın ciddiyetini inanması temel gereksinimdir. Oğlak kontrolü soğukkanlı ve mesafeli davranış biçimini bir meziyet olarak kabul eder ilişkisini ciddiye aldığı gibi partnerin de ilişkide ciddi ve özel olmasını bekler birlikte olduğu insanın gururunu okşar. Neşelenmesini sağlar ve sevgisine inandırabilirse Oğlak, çok ihtirası sevecen ve esirgeyici bir aşık olabilir. Fazla ciddiyet ve katı tavırları yüzünden hafif partnerlerle uzun süre birlikte olamazlar.

CİNSELLİK
Toprak elementinden bir burç olan Oğlak''ın cinsel dürtüleri yoğundur ve oldukça istekli bir yapısı vardır. Ancak gelenekleri kurallara ve dış dünyanın değerlerine verdiği önem burada da kontrollü olmasına nedendir. Dominant bir  karakter olan Oğlak, cinsellikte baskın rolü üstlenmekten hoşlanır. Programlı bir cinsel yaşam Oğlak''ın kendini daha iyi hissetmesine neden olur. Tedbir ve ihtiyati hayatının anahtar kelimeleri olduğu için ne kadar tutkulu olursa olsun oğlak tekeşliliği tercih eder. Oğlak‘ın en büyük dezavantajı iş odaklı beynini cinsellik anında bile boşaltmamasıdır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar