O operasyonda 1668 silah ele geçirildi

O operasyonda 1668 silah ele geçirildi
İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde gerçekleştirilen "Mercek-9" operasyonu kapsamında ruhsatsız silah taşıyanlar ile silah kaçakçılarına yönelik 78 ilde operasyon düzenlendiğini belirtti.

Son 5 gün içinde gerçekleştirilen operasyonlarda 1230 ruhsatsız tabanca, 163 kurusıkı tabanca, 50 uzun namlulu tüfek, 225 ruhsatsız av tüfeği olmak üzere toplam 1668 silahın ele geçirildiğini ifade etti. Yerlikaya, bu operasyonlar neticesinde 2 bin 36 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, özellikle İstanbul, İzmir, Adana, Bursa ve Şanlıurfa'da gerçekleştirilen operasyonlarda ele geçirilen silah ve gözaltına alınan şüphelilere dair detayları da paylaştı.

İstanbul'da 322 tabanca ve 23 uzun namlulu tüfek ile birlikte toplamda 471 şüphelinin gözaltına alındığını belirtti. Ayrıca, diğer şehirlerde yapılan operasyonlarda ele geçirilen silahlar ve gözaltına alınan şüpheli sayılarına ilişkin bilgileri de paylaşarak, emniyet ve jandarma ekiplerini tebrik etti ve mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar