O ilde şap hastalığı kararı: Türkiye’nin en büyük hayvan pazarı kapatıldı

O ilde şap hastalığı kararı: Türkiye’nin en büyük hayvan pazarı kapatıldı
Türkiye’nin en büyük hayvan pazarı olarak bilinen Sarkışla Hayvan Pazarı şap hastalığını önlemek amacıyla kapatıldı.

Sivas’ın ilçe merkezine 5 kilometre mesafede bulunan ve cumartesi günleri kurulan hayvan pazarı SAT 2 serotipi yani şap hastalığının yayılmasını önlemek amacıyla kapatıldığı bildirildi.

Şarkışla İlçe Tarım Müdürü Hasan Hüseyin Doğan, denetimlerin devam ettiğini ve araçlarda hayvan hareketliliğinin olması durumunda 46 bin lira idari para cezasının uygulanacağını ifade etti.

81 İLDE BÜTÜN HAYVAN PAZARLARI KAPATILDI

Şarkışla İlçe Tarım Müdürü Hasan Hüseyin Doğan, Türkiye’de 81 ilde bütün hayvan pazarlarının kapatıldığını ifade ederek şunları açıkladı:

“Ülkemizde şap hastalığının farklı bir versiyonunun ortaya çıkması neticesinde 08.03.2023 tarihi itibariyle Türkiye’de 81 ilde bütün hayvan pazarları kapatılmıştır. Bu hastalık çok kısa sürede yayılma ve hayvanlara büyük oranda zarar verme özellikleriyle oldukça önemli bir tedbir alınması önem arz ettiği için bütün hayvan pazarlarımız kapatılmıştır. Bizde gerek yol kontrolleri gerek pazarın kapatılmasıyla bu hastalığın yaygınlaşmasını engellemeye çalışacağız. Araçlarda hayvan hareketi olması durumunda 46 bin lira idari para cezası uygulanacaktır” (İHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar