Nuriye Ortaylı kimdir? İlber Ortaylı'nın kardeşi Nuriye Ortaylı kaç yaşında, nereli, mesleği ne?

Nuriye Ortaylı kimdir? İlber Ortaylı'nın kardeşi Nuriye Ortaylı kaç yaşında, nereli, mesleği ne?
Ünlü tarihçi İlber Ortaylı'nın kardeşi Nuriye Ortaylı, insanlar tarafından merak ediliyor. Birçok insan internette Nuriye Ortaylı'nın hayatını araştırıyor. Peki Nuriye Ortaylı kimdir? İlber Ortaylı'nın kardeşi Nuriye Ortaylı kaç yaşında, nereli, mesleği ne?

Nuriye Ortaylı kimdir?

Fatih Altaylı'nın video yayın platformu YouTube üzerinden yaptığı programına konuk olan Nuriye Ortaylı insanlar tarafından merak ediliyor. Birçok insan internette Nuriye Ortaylı'nın hayatını araştırıyor. Peki Nuriye Ortaylı kimdir? İlber Ortaylı'nın kardeşi Nuriye Ortaylı kaç yaşında, nereli, mesleği ne?

NURİYE ORTAYLI KİMDİR?

Halk sağlığı uzmanı Dr. Nuriye Ortaylı, sağlık alanında önemli katkılarda bulunan ve geniş deneyime sahip bir isimdir. 1977'de Hacettepe Tıp Fakültesi'ne başlayan ve altı yıl sonra 1983'te mezun olan Dr. Ortaylı, ardından 1986'da Zekai Tahir Burak Kadın Hastanesi'nde uzman olarak dört yıl boyunca görev yapmıştır. Reproduktif, Anne, Yenidoğan, Çocuk ve Ergen Sağlığı (RMNCH) konularında derin bir bilgi birikimine sahip olan Dr. Ortaylı, üreme sağlığı ve hakları konularında önemli çalışmalar yapmıştır.

Dr. Nuriye Ortaylı, cinsel sağlık ve üreme sağlığı alanında başarılı araştırmalara imza atmış ve bu alandaki sağlık uygulamalarını ve programlarını geliştirmede etkili bir rol üstlenmiştir. Özellikle düşük gelirli ülkelerde toplum temelli kontraseptif bilgi ve hizmet sunumunda en iyi uygulamaları incelemiş, genç profesyonellere mentorluk yapmış ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu'nda üst düzey teknik uzmanlık pozisyonunda görev almıştır.

Nuriye Ortaylı, Kırım göçmeni kökenli bir aileden gelmektedir ve İlber Ortaylı'nın kardeşi, Şeka Ortaylı'nın kızıdır. Ailesinin asilzade bir aileden geldiği bilinmektedir. İlber ve Nuriye Ortaylı'nın dışında, Enver ve Emeldar adında iki kardeşleri daha bulunuyor.

Nuriye Ortaylı'nın kesin doğum tarihi hakkında net bir bilgi bulunmamaktadır ancak İlber Ortaylı'dan birkaç yaş küçük olduğu biliniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar