Nuri Bilge Ceylan'ın son filmi 'Kuru Otlar Üstüne' Netflix'te yayımlandı

Nuri Bilge Ceylan'ın son filmi 'Kuru Otlar Üstüne' Netflix'te yayımlandı
Nuri Bilge Ceylan’ın Cannes Ödüllü Filmi "Kuru Otlar Üstüne" Netflix'te yayınlanmaya başladı.

Türk sinemasının önde gelen yönetmenlerinden Nuri Bilge Ceylan'ın son filmi "Kuru Otlar Üstüne", 1 Mart itibarıyla Netflix platformunda izleyiciyle buluştu. Film, 76. Cannes Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanan Merve Dizdar'a ev sahipliği yapmıştı.

Dünya prömiyerini 76. Cannes Film Festivali'nde gerçekleştiren "Kuru Otlar Üstüne", 308 bin 730 seyirciyle en çok izlenen filmler arasında yer alıyor. Nuri Bilge Ceylan'ın kariyerindeki "olgunluk dönemi eseri" olarak nitelendirilen film, doğunun uzak bir kasabasında mecburi hizmetini yerine getiren ve kendini unutulmuş gibi hisseden resim öğretmeni Samet'in hikayesini anlatıyor.

"Kuru Otlar Üstüne", Samet'in edebiyat öğretmeni arkadaşı Kenan ve İngilizce öğretmeni Nuray arasındaki ilişkileri mercek altına alarak, Anadolu insanının sorunlarına hassas bir bakış sunuyor. Film, bireyin yalnızlık ve çaresizlik hissini varoluşçu bir yaklaşımla işliyor. Türk sinemasının önemli eserlerinden biri olan "Kuru Otlar Üstüne", Netflix'te izleyiciyle buluşarak geniş bir kitleye ulaşma fırsatı buldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar