Nükleer savaş Ankara’da önlendi: Putin'i durduran ne oldu?

Nükleer savaş Ankara’da önlendi: Putin'i durduran ne oldu?
Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş, 2022 yılının sonlarına doğru Putin'in nükleer kullanımı emriyle büyük bir felakete yol açma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştı. Ancak The New York Times'ın bildirdiğine göre, bu felaket Ankara'da önlendi.

Ukrayna savaşının başlamasıyla birlikte nükleer tehdidi sürekli gündemde tutan Putin, 2022 yılının sonunda düğmeye basmaya hiç olmadığı kadar yaklaşmıştı. Ancak The New York Times'ın bildirdiğine göre, felaketten dönüldü ve bu durum Ankara'da düzenlenen Rus-Amerikan istihbarat zirvesi neticesinde gerçekleşti.

Putin, NATO'nun Ukrayna'ya müdahalesini artırması durumunda nükleer silah kullanabileceği tehdidini sürekli dile getiriyor...

thumbs-b-c-7c5260b48e810251f5081de5c2277093.jpg

2014 YILINDAN İTİBAREN...

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş, 2014 yılında Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesi ve ardından Doğu Ukrayna'da ayrılıkçı güçlere destek vermesiyle başladı. Bu hamleler, uluslararası toplumda büyük tepkilere yol açtı ve Rusya ile Batı arasındaki ilişkileri ciddi şekilde gerdi.

Savaş, Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesiyle başlayan askeri hareketlenmeler ve ayrılıkçı grupları desteklemesiyle Doğu Ukrayna'da gerçekleşti. Bu süreçte, Ukrayna ordusu ve ayrılıkçı güçler arasında çatışmalar yoğunlaştı. Donbas bölgesindeki Donetsk ve Lugansk gibi şehirler önemli çatışma bölgeleri haline geldi.

rusya-ukrayna-savasi-1000x500-1.jpg

Ukrayna, Rusya'nın bu müdahalesini uluslararası topluma duyurarak destek aradı. Batı, Rusya'ya yaptırımlar uyguladı ve Ukrayna'ya askeri ve mali yardım sağladı. Ancak Rusya, Ukrayna'nın doğusundaki gruplara destek vermeye devam etti ve savaşın devam etmesine neden oldu.

Savaşın sonucunda binlerce insan hayatını kaybetti, yüz binlerce kişi yerinden edildi ve bölgede insani kriz yaşandı. Uluslararası toplum, Rusya'nın Ukrayna'nın egemenliğine saygı göstermesi ve savaşı sona erdirmesi çağrısında bulundu.

750120image1-e1694437852973.webp

Ancak barışçıl bir çözüm henüz bulunabilmiş değil ve savaşın etkileri hala devam ediyor.

thumbs-b-c-55f52debdf9ddec2b4d52207ae165867.jpg

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar