Nüfus idaresinde büyük skandal: Türk vatandaşlarının kimliklerini yabancılara sattılar, aralarında cinayet zanlısı bile var

Nüfus idaresinde büyük skandal: Türk vatandaşlarının kimliklerini yabancılara sattılar, aralarında cinayet zanlısı bile var
İstanbul’da Nüfus İdaresi çalışanlarının yeni tip kimliğini almayan Türk vatandaşlarının kimliklerini, para karşılığında yabancılara sattığı iddia edildi.

İstanbul’da yeni tip nüfus cüzdanını almamış kişilerin kimliklerini yabancılara sattığı iddiasıyla 3 Nüfus İdaresi çalışanı, 1 aracı ve 12 yabancı uyruklu şüpheli gözaltına alındı. Nüfus İdaresi çalışanı şüphelilerin özellikle yurt dışında yaşayan kişilerin kimliklerini sattıkları belirlenirken ve bir cinayet zanlısına da kimlik sattıkları belirlendi.

Sözcü’de yer alan habere göre, para karşılığında gerçek bir kimlik sahibi olan yabancı kişiler, aynı zamanda, Türk vatandaşı olan kimlik sahibinin de yerine geçti.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda 16 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin terör, asayiş ve diğer suçlardan arama kayıtlarına bakıldı. Nüfus idaresi çalışanı şüphelilerden birinin cinayetten aranan bir kişiye de çipli kimlik verdiği anlaşıldı.

Gözaltına alınan şüphelilerden 3 nüfus çalışanı emniyet işlemleri sonrasında adliyeye gönderildi. Üç şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar