Nisan ayı evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım maaşı ödemesi ne zaman hesaplara yatacak?

Nisan ayı evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım maaşı ödemesi ne zaman hesaplara yatacak?
Nisan ayının başlamasıyla birlikte, evde bakım maaşlarının ne zaman ödeneceği önemli bir soru haline geliyor. Evde bakım maaşlarının ödeme tarihlerini öğrenmek için, vatandaşlar e-Devlet sistemini kullanarak T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle kolayca sorgulama yapabilirler.

Evde bakım maaşları her ayın 15'inden 31'ine kadar olan süreçte ödenmektedir. Nisan ayı için maaşların 15 Nisan Pazartesi günü başlayarak farklı illerde birkaç gün içinde tamamlanması beklenmektedir.

EVDE BAKIM AYLIĞI NE KADAR?

Evde bakım aylığı tutarı 2024 Ocak ayından itibaren 5.098 TL'den 7.608 TL'ye yükseltildi.

EVDE BAKIM AYLIĞI YATAN İLLER NASIL SORGULANIR?

Evde bakım maaşı alıp almadığınızı öğrenmek için, e-Devlet üzerinden "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasını kullanabilirsiniz. T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yaparak bilgi alabilirsiniz. Ayrıca, BAKIYE yazıp 4747'ye SMS göndererek de bilgi alabilirsiniz.

0x0-500-tl-banknot-ve-5-tl-madeni-para-ne-zaman-cikacak-cikti-mi-500-tl-banknot-ve-5-tl-madeni-para-gercek-mi-merk-1651135626045.jpg

EVDE BAKIM AYLIĞI KİMLERE VERİLİR?

Evde bakım maaşı, günlük temel ihtiyaçlarını (tuvalet, beslenme, giyinme gibi) tek başına karşılayamayan ağır engelli bireylere ödeniyor.

EVDE BAKIM AYLIĞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı başvurusu, engelli kişinin yaşadığı yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya İlçe Müdürlüklerine yapılır. Başvuru sürecinde, ağır engelli raporu, gelir durumu ve diğer bakıma muhtaçlık kriterleri değerlendirilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar