Nihat Hatipoğlu son noktayı koydu: Çeyiz erkek tarafına mı kız tarafına mı ait?

Nihat Hatipoğlu son noktayı koydu: Çeyiz erkek tarafına mı kız tarafına mı ait?
İftar ve sahur programları ile Ramazan’da izleyicisi ile buluşan Nihat Hatipoğlu, herkesin merak ettiği “Çeyizi kim hazırlamalı? sorusunu cevaplandırdı.

GÜNBOYU/ ESMA KARAYEL

Nihat Hatipoğlu, iftar ve sahur programlarıyla ATV ekranlarında izleyicisi ile buluşuyor. Her programında seyirciden gelen soruları cevaplandıran Hatipoğlu, son programında çeyiz konusunu ele aldı.

Hatipoğlu “Çeyiz konusu önemli. Erkeğe mi ait kadına mı ait anlaşamadık. Bölge bölge değişebiliyor. Diyelim ki erkek tarafının maddi durumu yok. Bu aile fazla masraf yaptığında ne yapacak? Bazen kız tarafı erkek tarafında rencide etmeden para veriyor. Bir güzellik yapıyorlar buna alınmamak lazım.” dedi.

Hatipoğlu, şunları söyledi:

konusu önemli. Erkeğe mi ait kadına mı ait anlaşamadık. Bölge bölge değişebiliyor. Bir kesim erkek tarafı yapmalı diyor bazı kesimler gelin tarafı. Bu aileden aileye değişiyor. Bazen de iç güveysi erkekler olabiliyor. Erkek aile içine katılıyor. Onlar çoğu kez bir şey getirmiyorlar. Her şey bana ait diyorlar bu iyi bir kelime değil aslında. Seni aldım bana aitsin der gibi oluyor. Kişi özgür olmalıdır. Öncelikle kadın tarafı çeyiz hazırlamak zorunda değildir düşüncesi var. Diyelim ki erkek tarafının maddi durumu yok. Bu aile fazla masraf yaptığında ne yapacak? Bazen kız tarafı erkek tarafında rencide etmeden para veriyor. Bir güzellik yapıyorlar buna alınmamak lazım. Bazı bölgelerde şu var. Beyaz eşyayı kız tarafı hazırlar diyorlar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar