Niğ-Bor Kültür Sanat Festivali'nin 4'üncüsü düzenlenecek

Niğ-Bor Kültür Sanat Festivali'nin 4'üncüsü düzenlenecek
Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Kemerhisar ve Bahçeli beldelerinde, Uluslararası Sanat Festivali için hazırlıklar tam gaz devam ediyor.

Halibas Art tarafından geleneksel hale getirilen Uluslararası Niğ-Bor Kültür Sanat Festivali'nin dördüncüsü düzenleniyor.

Niğde Valiliği, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Kemerhisar ve Bahçeli Beldesi'nin katkılarıyla 22-28 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan festival, 15 ülkeden 50'yi aşkın sanatçının katılımıyla renklenecek. Etkinliğin organizatörü Serkan Haliloğulları, sanatın engelleri yıkarak insan hayatının ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayarak, sanatı geniş kitlelere ulaştırmayı, toplumda sanat bilincini yükseltmeyi ve Niğde'yi tanıtmayı hedeflediklerini belirtti.

Haliloğulları, etkinlik takvimini şu şekilde açıkladı:

"22 Nisan'da Bor Rum Kilisesi'nde açılışımızı gerçekleştireceğiz. Ardından, 23 Nisan'da Kemerhisar'da çocuklar ve sanatçılarımızla birlikte 23 Nisan kutlamalarını yapacağız. Aynı gün, Roma Havuzu'nda da bir etkinlik düzenleyeceğiz. 24 Nisan'da, engelli çocuklarla birlikte engelsiz sanatı tanıtmayı amaçlayan bir programımız olacak. 25 Nisan'da Perşembe Güzel Sanatlar Lisesi ile ortak bir etkinlik gerçekleştireceğiz. 26-27 Nisan'da ise Kemerhisar ve Bahçeli'de etkinliklerimize devam edeceğiz. 28 Nisan'da ise Niğde İl Kültür Merkezi'nde kapanış programı düzenleyeceğiz. Amacımız, farklı kültürleri bir araya getirerek kaynaşmayı sağlamak. Yaklaşık yüz sanatçının katılımıyla sanatın her alanında etkinlikler gerçekleştireceğiz."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar