New York borsası günü yükselişle tamamladı

New York borsası günü yükselişle tamamladı
ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikası kararlarının açıklanacağı haftanın ilk işlem gününde, New York Borsası yükselişle kapandı.

Dow Jones endeksi, 220 puanın üzerinde değer kazanarak yüzde 0,59 artışla 38.333,45 puana çıkarken, S&P 500 endeksi yüzde 0,76 artarak 4.927,93 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 1,12 kazançla 15.628,04 puana yükseldi.

Dow Jones ve S&P 500 endeksleri, kapanışta yeni rekorlar kırdı. Fed'in para politikası kararlarının yanı sıra ABD'li teknoloji devlerinin bilançoları ve istihdam verilerinin de açıklanacağı haftanın ilk gününde, pay piyasalarında pozitif bir seyir izlendi.

Fed'in yılın ilk Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının salı günü başlayacağı ve kararların çarşamba günü açıklanacağı beklentileriyle birlikte analistler, politika metni ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarının varlık fiyatları üzerinde etkili olmasını bekliyor.

Ayrıca, ABD'de devam eden bilanço sezonu kapsamında, Microsoft ve Google'ın ana kuruluşu Alphabet'in salı günü, Apple, Amazon ve Meta'nın ise perşembe günü açıklayacağı finansal sonuçların piyasaların odağında olduğu belirtiliyor. Diğer yandan, finansal teknoloji firması SoFi Technologies'in hisseleri, şirketin geçen yılın son çeyreğinde kara geçmesinin ardından yüzde 20'nin üzerinde değer kazandı. Öte yandan, Amazon'un robot süpürge üreticisi iRobot'u satın almaya yönelik anlaşmayı karşılıklı olarak feshetmesi sonrasında iRobot'un hisseleri yüzde 8'in üzerinde düşüş yaşadı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar