New York borsası günü karışık seyirle kapattı

New York borsası günü karışık seyirle kapattı
New York borsası, karmaşık bir seyirle günü tamamladı.

Kapanışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,11'lik bir düşüşle 38.460,92 puana gerilerken, S&P 500 endeksi yatay bir seyirle 5.071,63 puanda kaldı. Nasdaq endeksi ise yüzde 0,1'lik bir artışla 15.712,75 puana yükseldi.

ABD'de şirket bilançolarının açıklanması devam ederken, pay piyasalarında karmaşık bir görünüm izlendi.

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın faiz indirim zamanlamasıyla ilgili belirsizlikleri göstererek, yatırımcıların ABD'de açıklanan verilere ve şirketlerin finansal sonuçlarına odaklandığını belirtti.

Bugün açıklanan verilere göre, mart ayında dayanıklı mal siparişlerinin tutarı piyasa beklentilerinin üzerinde yüzde 2,6 artış göstererek Kasım 2023'ten bu yana en yüksek aylık artışı kaydetti.

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı da geçen yıl kasımdan bu yana en yüksek seviye olan yüzde 7,24'e ulaştı. Ancak mortgage başvuruları geçen hafta bir önceki haftaya göre yüzde 2,7 azaldı.

ABD Hazine Bakanlığı, 70 milyar dolarlık 5 yıl vadeli tahvil ihalesi düzenledi. Ülkede 10 yıl vadeli hazine tahvili faizi bugün yaklaşık 5 baz puanlık bir artışla yüzde 4,65'e yükseldi.

Kurumsal açıdan, dün piyasalar kapanmadan önce bilançosunu açıklayan Tesla'nın hisseleri, şirketin kar ve gelirindeki düşüşe rağmen CEO Elon Musk'ın daha uygun fiyatlı modellerin üretimine erken başlanabileceğini belirtmesiyle yüzde 12 değer kazandı.

Bugün bilançosunu açıklayan Boeing, tahminlerden daha az zarar açıklarken, tedarik zincirini istikrara kavuşturduğunu duyurdu. Ancak kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, şirketin notunu düşürdü. Boeing'in hisseleri açılışta yüzde 3 artış gösterse de günü yaklaşık yüzde 3'lük bir kayıpla tamamladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar