New York borsası günü düşüşle kapattı

New York borsası günü düşüşle kapattı
New York Borsası, haftanın ilk işlem gününü düşüşle kapattı.

New York Borsası kapanışta Dow Jones endeksi yüzde 0,16 değer kaybederek 39.069,23 puana gerilerken, S&P 500 endeksi yüzde 0,38 azalışla 5.069,53 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,13 düşüşle 15.976,25 puana geriledi.

ABD'de yoğun veri gündeminin etkisiyle pay piyasalarında olumsuz bir tablo çizildi. Analistler, geçen hafta yaşanan yapay zeka destekli yükselişin ardından yatırımcıların bu hafta ABD'de açıklanacak verilere ve Fed'in faiz indirimi zamanlamasına odaklandığını belirtti.

Özellikle büyüme ve Fed'in enflasyon göstergesi olarak takip ettiği kişisel tüketim harcamaları verileri gibi önemli makroekonomik göstergelerin piyasalarda belirleyici olabileceği vurgulandı. Analistler, bu verilerin önümüzdeki dönemde Fed'in alacağı kararlara ilişkin sinyaller verebileceğine dikkat çekti.

Fed yetkililerinin açıklamalarının da piyasalarda oynaklığı artırabileceği belirtilirken, ABD'nin 10 yıllık tahvil faizlerinin yüzde 4,28'e yükselmesi de dikkat çekti.

Makroekonomik veri cephesinde ise ABD'de yeni konut satışlarının ocakta aylık bazda yüzde 1,5 artışla 661 bine çıkmasına rağmen piyasa beklentilerini karşılayamadığı gözlendi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar