New York borsası günü düşük seviyeden açtı

New York borsası günü düşük seviyeden açtı
New York borsası, bugün güne düşüşle başladı. Açılışta Dow Jones endeksi yüzde 0,2 oranında azalarak 37.619,27 puana geriledi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,2 artarak 4.773,93 puana yükselirken, Nasdaq endeksi yüzde 0,1'lik bir kayıpla 14.966,08 puana indi.

Bugün açıklanan verilere göre, ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), aralık ayında aylık bazda yüzde 0,3, yıllık bazda ise yüzde 3,4 artış gösterdi. Bu veriler, piyasa beklentilerinin üzerinde bir artışı işaret etti.

Öte yandan, ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 6 Ocak ile biten haftada 202 bine gerileyerek son 3 ayın en düşük seviyesine indi. Bu durum, analistlere göre iş gücü piyasasının sıkı olduğunu ve ekonomik toparlanmanın devam ettiğini gösteriyor.

Açıklanan verilerin ardından Federal Reserve'in faiz indirimine yönelik ihtimal yüzde 64 seviyesine düştü. Analistler, ABD'de iş gücü piyasasındaki sıkılığın devam ettiğini ve enflasyonist baskıların devam ettiğini belirtiyor. Bu faktörler, piyasalarda dalgalanmaya neden olabilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar