New York borsası güne düşüşle başladı

New York borsası güne düşüşle başladı
New York borsası, ABD'nin önde gelen bankalarının karışık finansal sonuçlarının sonrasında haftanın son işlem gününe düşüşle başladı.

Açılışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,36'lık bir düşüşle 38.319,14 puana geriledi. S&P 500 endeksi yüzde 0,53'lük bir azalışla 5.171,51 puana ve Nasdaq endeksi ise yüzde 0,91'lik bir kayıpla 16.293,03 puana indi.

Enflasyon ve jeopolitik gerilimlere yönelik endişelerin artmasıyla birlikte, ABD'nin önde gelen bankalarının ilk çeyrek bilançolarının açıklanmasının ardından hisse piyasalarında negatif bir seyir izlendi.

Bugün yayımlanan bilançolara göre, JPMorgan Chase'in net karı yılın ilk çeyreğinde yüzde 9 artarken, Citigroup ve Wells Fargo'nun net karı sırasıyla yüzde 27 ve yüzde 7 düştü.

JPMorgan Chase'in hisse senetleri, finansal sonuçlarının olumlu olmasına rağmen net faiz gelirinin beklentileri karşılayamaması nedeniyle yüzde 4'ün üzerinde değer kaybetti. Citigroup'un hisse senetleri yüzde 0,9 ve Wells Fargo'nun hisse senetleri de yüzde 0,6 düştü.

ABD'de bu hafta açıklanan enflasyon verilerinin ardından ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına dair daha fazla ipucu almak amacıyla banka yetkililerinin açıklamaları takip edilirken, Boston Fed Başkanı Susan Collins, yüksek enflasyon ve sağlam iş gücü piyasasının varlığı göz önüne alındığında faiz oranlarını yakın vadede düşürme gereği görmediğini belirtti.

Diğer yandan, Orta Doğu'daki gerilimin tırmanmasıyla birlikte, İsrail'in İran'dan gelebilecek doğrudan bir saldırıya karşı hazırlandığına dair haberler petrol fiyatlarında artışa neden oldu. Brent petrolün varil fiyatı yüzde 2'nin üzerinde artarak 91,8 dolara yükselirken, Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili de 87,3 dolardan alıcı buldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar