Ayten Gökçer’in kızı yürekleri yaktı! 2 gün önce ne yazmış?

Ayten Gökçer’in kızı yürekleri yaktı! 2 gün önce ne yazmış?

Usta sanatçı Ayten Gökçer’in ölümünden iki gün önce kızı Aslı Gökçer’in paylaştığı fotoğrafta düştüğü not görenlerin yüreğini sızlattı.

Sinema ve tiyatro camiasının sevilen yüzü, Yedi Kocalı Hürmüz’ün başrolü usta sanatçı Ayten Gökçer, 84 yaşında hayata gözlerini yumdu. Ünlü sanatçının ölümü, sanat camiasını ve sevenlerini yasa boğdu.

Uzun süredir sağlık sorunları yaşayan ve 2017 yılında felç geçiren Gökçer’in ölümünden 2 gün önce kızının paylaştığı fotoğrafta yazdığı not görenleri duygulandırdı.

“ANNE KOKUSU”

Ayten Gökçer’in kızı Aslı Gökçer’in 2 gün önce sosyal medya hesabından annesiyle birlikte bir fotoğraf paylaşarak “Koynunda uyandım, anne kokusu” notunu yazdığı görüldü.

Hem oyunculuğu hem nezaketi ile hafızalara kazınan başarılı oyuncu Zincirlikuyu Mezarlığı'na eşi Cüneyt Gökçer'in yanına defnedilecek.

ty.jpg

AYTEN GÖKÇER KİMDİR?

1953 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı’nın bale bölümü ile sanat hayatına adım atan Ayten Gökçer, 1958 yılında Devlet Tiyatroları kadrosunda görev almaya başladı. Sinema kariyerine ise 1965 yılında Atıf Yılmaz'ın yönettiği "Taçsız Kral" filmiyle giriş yaptı. 1980’lerde TRT'de yayınlanan “Yedi Kocalı Hürmüz” müzikalindeki Hürmüz rolü ve “IV. Murat” dizisindeki Kösem Sultan performansıyla geniş kitlelerce tanındı. 2000’lerde ekrana gelen “Yılan Hikayesi” dizisindeki Belgin Abla rolü ile de hafızalarda yer eden Gökçer, son olarak 2017 yapımı "İstanbul Kırmızısı" filminde rol aldı. Gökçer, 1988 yılında Devlet Sanatçısı unvanını aldı ve 1992 yılında Kültür Bakanlığı Büyük Ödülü de dahil olmak üzere birçok ödül kazandı.

640xauto-001.webp

Sanat dünyasından birçok isim Gökçer’in vefatı üzerine taziye mesajları yayınladı:

Işıl Yücesoy: "Bir ömrü tiyatroya adamak, bir ömür zirvede kalıp efsane olmak… Ayten Gökçer’i tarif etmek zor. O dosttu, anneydi, çok iyi bir arkadaştı. Acım çok ağır. Ülkemin başı sağ olsun."

Erol Evgin: "Sinema ve tiyatromuzun çok değerli sanatçısı sevgili Ayten Gökçer’i sonsuzluğa uğurlarken; ailesine, sanat dünyamıza ve sevenlerine sabır ve başsağlığı dilerim. Mekanı cennet olsun!"

oioi.jpg

Melek Baykal: "Ayten ablam. Çok değerliydin benim için. 3 gün önce rüyamdaydın... Çok üzgünüm, çok... Hepimizin başı sağ olsun. Bir tanecik kızı Aslı’ya, torunlarına tüm ailesine sabırlar diliyorum. Değerli ve güzel kadın, huzur içinde uyu. Mekânın cennet olsun. Sizi hiç unutmayacağız."

Ayten Gökçer kimdir?

Derya Baykal: "Türk tiyatrosunun usta ismi Ayten Gökçer için çok üzgünüm... Mekanı cennet olsun... Başta kızı sevgili Aslı yakınları ve tüm sanat camiasının başı sağ olsun, sabırlar dilerim."

Hülya Koçyiğit: "Türk tiyatrosu ve sinemamızın kıymetli ismi Ayten Gökçer’in vefat haberini büyük bir üzüntü ile öğrendim. Daha dün seni anmıştık oysa ki… Ne diyeceğimi bilmiyorum. Bir an var, o da şu an… Keşke anmışken arasaydım. Başta sevgili kızına, tüm aileye, sevenlerine sabır diliyorum. Allah rahmet eylesin."