New York borsası güne düşük seviyede başlangıç yaptı

New York borsası güne düşük seviyede başlangıç yaptı
New York Borsası, bugün yükselişle güne başladı. Açılışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,26 artarak 38.372,67 puana ulaştı. S&P 500 endeksi yüzde 0,47 artışla 4.976,44 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,81 kazançla 15.781,71 puana yükseldi.

ABD'de açıklanan enflasyon verilerinin tahminleri aşmasının ardından, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine daha geç başlayacağına yönelik beklentiler güçlenmişti. Bu durum, dün negatif seyrin hakim olduğu pay piyasalarında bugün toparlanma sağladı.

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), ocakta aylık bazda yüzde 0,3 ve yıllık bazda yüzde 3,1 artış göstererek piyasa beklentilerini aşmıştı. Analistler, enflasyon verilerinin ekonomik aktivitenin gücünü koruduğuna işaret ettiğini, ancak Fed'in faiz indiriminde acele etmeyeceğine yönelik beklentileri güçlendirdiğini belirtti.

Fed'in martta politika faizini sabit tutma ihtimali yüzde 91 olarak öngörülürken, mayıs ayında faiz indirimi olasılığı yüzde 34'e geriledi.

ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi dün yüzde 4,32'ye kadar yükselerek 1 Aralık'tan bu yana en yüksek seviyesini test etti. Bugün ise yüzde 4,30 seviyesinde dengelendi.

Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, enflasyonun bir süre yüksek gelmesine rağmen hedefe dönme patikasıyla uyumlu olduğunu ifade etti. Mevcut para politikası duruşunun oldukça kısıtlayıcı olduğunu belirten Goolsbee, uzun süreli kısıtlamanın Fed'in istihdam hedefi konusunda endişelenmesine neden olabileceğini vurguladı. Goolsbee ayrıca, faiz indirimlerinin hedef faiz oranına giden yolda güvene dayalı olması gerektiğini söyledi.

ABD'de devam eden bilanço sezonu da piyasaların odağındaydı. Lyft'in hisseleri, finansal işler müdürünün bilanço açıklamasında kar marjı görünümünde bir yazım hatası olduğunu belirtmesi sonrası yüzde 33 geriledi. Airbnb'nin hisseleri ise şirket gelirinin beklentileri aşmasına rağmen yüzde 4'e yakın düştü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar