New York borsası düşüşle kapandı

New York borsası düşüşle kapandı
New York Borsası, Fed'in faiz oranları konusunda daha temkinli bir tutum izleyebileceği endişeleriyle düşüşle kapandı.

Kapanışta Dow Jones endeksi yaklaşık 400 puan değer kaybederek %1 azalarak 39.170,24 puana geriledi. S&P 500 endeksi %0,72 düşüşle 5.205,81 puana, Nasdaq endeksi ise %0,95 kayıpla 16.240,45 puana geriledi.

ABD Merkez Bankası'nın faiz oranlarını düşürme konusunda daha geç başlayabileceğine dair endişelerle hisse senetlerinde negatif bir seyir izlendi.

Makroekonomik veriler açısından, ABD'de şubat ayında fabrika siparişleri %1,4 artarak piyasa beklentilerini aştı. Ülkedeki açık iş sayısı da şubat ayında bir önceki aya kıyasla 8 bin artarak 8 milyon 756 bine yükseldi.

ABD'nin 10 yıllık hazine tahvili faizi gün içinde %4,4'ün üzerine çıkarak kasımdan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı ancak daha sonra %3,36 seviyesine geriledi.

Bitcoin'in fiyatı da Fed'in gelecekteki adımlarına ilişkin belirsizliklerle 65 bin doların altına düşerek dikkat çekti. Kripto para ile ilişkili hisselerde de değer kayıpları yaşandı, Coinbase'in hisse fiyatı %2,5 düştü.

Ham petrol fiyatları ekimden bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Phillips 66, ExxonMobil, Pioneer Natural Resources, ConocoPhillips ve Occidental gibi enerji şirketlerinin hisseleri %1,5 ila %4 arasında değer kazandı.

ABD hükümetinin Medicare Advantage planına yapılan ödemelerde artış oranını açıklamasının ardından sağlık sigorta şirketlerinde kayıplar yaşandı. UnitedHealth hisseleri %6, CVS Health hisseleri %7 ve Humana hisseleri %13 civarında değer kaybetti.

İlk çeyrekte otomobil teslimatlarının yıllık bazda düşmesiyle Tesla'nın hisseleri de %5'e yakın geriledi.

Fed yetkililerinin açıklamaları da takip edildi, Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, halen bu yılın sonlarında faiz oranlarını düşürebileceğini beklediğini belirtti. Ayrıca, San Francisco Fed Başkanı Mary Daly de bu yıl 3 faiz indirimine gidilmesinin makul bir temel olduğunu ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar