NETGSM sahibi kimdir? Adem Öcal kimdir, kaç yaşında, nereli?

NETGSM sahibi kimdir? Adem Öcal kimdir, kaç yaşında, nereli?
Türkiye'de yeni faaliyet gösterecek olan NETGSM adlı operatör abone alımına başladı. Bu haberin ardından birçok vatandaş NETGSM'i ve sahibini araştırmaya başladı. Peki NETGSM sahibi kimdir? Adem Öcal kimdir, kaç yaşında, nereli?

Türkiye'nin dördüncü GSM operatörü olarak piyasaya giriş yapacağını duyuran NETGSM, Mart ayından itibaren ilk abonelerini almaya başlayacak. Türk Telekom, Türkcell ve Vodafone'un ardından sektöre katılan NETGSM, özellikle M2M ve IoT kullanımını hedefleyerek mobil iletişim alanında faaliyet gösterecek. Peki NETGSM sahibi kimdir? Adem Öcal kimdir, kaç yaşında, nereli?

NETGSM'İN SAHİBİ KİMDİR?

NETGSM'in sahibi ise İstanbul Teknik Üniversitesi mezunu olan Adem Öcal'dır.

ADEM ÖCAL KİMDİR?

1962 yılında Eğirdir Koçular Köyü'nde doğan Öcal, eğitim hayatına Isparta Gönen Öğretmen Lisesi'nde başlamış ve 1985 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur.

Öcal, daha sonra Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İş İdaresi ve Türkiye Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü'nde Kamu Yönetimi alanında eğitimini sürdürmüştür.

İş hayatına PTT'de Elektronik Mühendisi olarak başlayan Öcal, daha sonra çeşitli kademelerde görev almış ve PTT Bilgi İşlem Müdürlüğü ve PTT Telefon Müdürlüğü gibi görevlerde bulunmuştur. Ardından, Başbakanlık Danışmanı olarak da görev yapmıştır.

2001 yılında kendi isteğiyle 15 yıllık kamu hizmetinden ayrılan Öcal, 2007 yılında AK Parti'den Çankaya Belediye Meclis Üyeliği görevine seçilmiş ve 2008 yılında AK Parti Siyaset Akademisi'ni tamamlamıştır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar