Nefesi kesilene kadar umut etti: Enkaz altındaki teyzesinin son ses kaydı yürekleri yaktı!

Nefesi kesilene kadar umut etti: Enkaz altındaki teyzesinin son ses kaydı yürekleri yaktı!
Hatay’daki depremde annesini, amcasını, arkadaşlarını kaybeden Yağmur Lipa, enkaz altındaki teyzesinin attığı ve günler sonra telefonuna ulaşan sesli mesajı paylaşarak isyan etti. Lipa’nın paylaşımındaki teyzesinin haykırışları yürekleri yaktı.

GÜNBOYU/ ESMA KARAYEL

Türkiye’yi yasa boğan depremlerde enkaz altında kalan binlerce vatandaş yakınlarına yerlerini haber vermek için telefon açmayı, mesaj atmayı denedi ancak hiçbir arama, mesaj ulaşmadı. Deprem bölgelerinde yaşanan şebeke sorunu yüzlerce kişinin hayatta kalma umudunu da yok etti.

Enkaz altında kalanların yakınlarına attıkları mesajlar birer birer iletilmeye başlandı. İletilen mesajlarda sevdiklerinin son kez seslerini, yardım çığlıklarını duyanlar hem isyan etti hem de yürekleri dağladı.

AFAD BU MESAJLARDAN SONRA KURTARIR MIYDI ANNEMLERİ?

Hatay’da enkaz altındaki teyzesinin attığı yardım mesajını paylaşan Yağmur Lipa, herkesi duygulandırdı. Lipa, şöyle dedi:

Teyzem enkazda annemin telefonundan bana sesler atmaya çalışmış şebekeler yüzünden ulaşmamış. Ulaşsa bile bir işe yarar mıydı bilmiyorum. Isı almasına rağmen bırakıp giden AFAD bu mesajlardan sonra kurtarır mıydı annemleri?

Lipa, paylaşımında şunları anlattı:

Bir olaydan daha bahsetmek istiyorum umarım okursunuz. Teyzemi çıkaran İBB’den gelen gönüllü itfaiyeciler ve Rus ekibiydi. Orada dinlenmeye geçen itfaiyeci bir abinin anlattıklarından bahsedeceğim. 4.17 deprem oldu biz İBB itfaiyesi olarak 5’te havaalanındaydık ama AFAD’dan haber bekliyorduk.

“HATAY’IN ADI BİLE GEÇMEDİ”

Biz AFAD’a bağlı çalışıyoruz dedi. Sonrasında AFAD geldi farklı itfaiye ekiplerinden birkaç grup oluşturarak onları aldı ve iki uçak ayarlandı dedi. Bu uçaklar Gaziantep ve Adana’ya inecek Antep’e inenler orda kalacak, Adana’ya inenler Maraş’a geçecek dendi.

“NORMALDE HATAY’DA OLMA YETKİMİZ YOKTU”

Hatay’ın adı bile geçmedi dedi. Sonrasında biz kendimiz gönüllü olarak tüm aletleri bırakıp Adana’ya gittik oradan kendi imkanlarımızla Hatay’a geçtik dedi. 2.günün akşamı yetişebildik dedi. Normalde Hatay’da olma yetkimiz yoktu bizim dedi. İlk 48 saat ellerimizle kazıdık. Çıkarabildiğimizi çıkardık. Çıkardıklarımızdan iyi olanlarla mahalle halkıyla çabaladık dedi.

“TELSİZLE AFAD’DAN AMBULANS İSTEDİLER GÖNDERMEDİLER”

Ellerinde bir balıkçı arabası üstünde bir yerden buldukları jeneratörle enkaz enkaz geziyordu bu adamlar hiç uyumadan doğru düzgün yemek yemeden. Teyzemi çıkardıklarında telsizle AFAD’dan ambulans istediler onu bile göndermediler. Teyzemi alan ambulans yine İBB itfaiyesiydi. Bu gönüllü abiler olmasa teyzemi de ölüme terk edeceklerdi yaşıyor olmasına rağmen. Tıpkı anneme, amcama, canım Ebru’ma ve binlerce insana yaptıkları gibi. Hakkım helal değil. Hesaplaşacağız!

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar