Neden gözaltına alındıkları ortaya çıktı! 37 ilde ünlü Tiktok fenomenlerine büyük operasyon

Neden gözaltına alındıkları ortaya çıktı! 37 ilde ünlü Tiktok fenomenlerine büyük operasyon
İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, tiktok üzerinden sanal para ticaretiyle 1,2 Milyar TL kara para aklandığının tespiti üzerine yapılan operasyonda sosyal medya fenomenlerinin de aralarında bulunduğu 120 şüpheliyi gözaltına aldı.

Sosyal medya platformu TikTok’taki yayınları inceleyen İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yayınlarda yapılan konuşmalardan şüphelenerek harekete geçti. 215 şüpheliye yönelik yapılan operasyonlarda aralarında ünlü TikTok fenomenlerinin de bulunduğu 120 kişi gözaltına alındı.

6imvx-mnbuekhvfa6xcava.webp

Yayıncılara para gönderen hesapları inceleyen ekipler, para gönderen kişilerle yayıncıların anlaşmalı olduğunu öğrendi. Para göndermek için kullanılan kredi kartlarının çalındığını ya da kopyalandığını belirleyen ekipler, yayıncılara ve para gönderenlere ait 4 binden fazla banka hesap hareketlerini incelemeye aldı. Yapılan araştırmalarda bu hesaplara 1,2 milyar liralık para akışı olduğu tespit edildi.

nkcvebtr1uum-jnmjarphg.webp

Ekipler, şüphelilerin TikTok’ta “Jeton” adı verilen sanal para alabildiklerini daha sonra bir kereliğine mahsus bu jetonu geri iade edebildiklerini ancak aldıkları jetonu sadece anlaşmalı oldukları fenomenlere gönderdiklerini, fenomenlerin ise parayı önceden belirlenen hesaplara aktardıklarını saptadı. TikTok, fenomenden jetonun geri iadesi için parayı geri isteyince ise fenomenler bu parayı harcadıklarını ve geri iade edemeyeceklerini belirtince Tiktok bu iadeleri kendi hesabından yaptı.

tlyulxdinewb0syuasfraq.webp

Şüphelilere ait 32 daire, 9 arsa, 6 iş yeri ve 1 villa, 38 otomobil, 14 şirkete ait ortaklık payları, bin 700 banka hesabı ve kripto varlık hesapları, 82 bin lira, 17 bin 300 dolar ve 6 bin 650 euro, 2 ruhsatsız silah, 1 kuru sıkı silah ve 93 fişek, bir miktar uyuşturucu ve uyarıcı madde ile çok sayıda dijital materyale el konuldu. (NTV Haber)

t7nepgrdtksdjrz5hqywrw.webp

uea6gxsa4ku7nwmnyrg8va.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar