Necmettin Batırel doların yeni adresini açıkladı!

Necmettin Batırel doların yeni adresini açıkladı!
Dolar hakkında ortaya attığı isabetsiz tahminler ile adından söz ettiren ekonomi yazarı Necmettin Batırel, dolar için yeni bir tahminde bulundu. Kur Korumalı Mevduat hesaplarında biriken 78 milyar dolar için konuşan Batırel, 'Bu para çözülecek'' dedi. Batırel, 'çözülecek' dolarların yeni adresini de açıkladı.

NECMETTİN BATIREL DOLARIN YENİ ADRESİNİ AÇIKLADI!

Yıllar önce ekonomist Prof. Özgür Demirtaş ile çıktığı televizyon programında ''Merkez Bankası’nın yerinde olsam şak diye doları satarım'' sözleri sonrası ''Şakkadanak'' Necmettin olarak anılan Türkiye Gazetesi yazarı Necmettin Batırel, yine çok tartışılacak bir iddia ortaya attı.

Ülkede dolar kurunun artık frenlendiğini ve hareketin azaldığını belirten Batırel, Kur Korumalı hesaplardan gelir elde edemeyecek olan vatandaşın dolarlarını borsaya akıtacağını öne sürdü.

“Kur Korumalı Hesaplarda biriken 78 milyar dolar çözülecek. Neden mi? Çünkü dövizdeki oynaklık sona erdi. TL değer kaybetmiyor. Hazine kur farkı ödemeyecek. Ayrıca faiz indirimiyle kur korumalıya yıllık ödenen faiz de düşüyor. Bu para borsaya akacak. Endeks 9 bine ulaşacak..”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar