Hükümete yakınlığıyla bilinen isim, yeni 'dolar bombasını' açıkladı: Dolar 8-9 TL birden düşecek!

Hükümete yakınlığıyla bilinen isim, yeni 'dolar bombasını' açıkladı: Dolar 8-9 TL birden düşecek!
Hükümetin yeni bir dolar planı hazırladığını söyleyen ve dolar kuruyla ilgili yine çok konuşulacak bir değerlendirmede bulunan, hükümete yakınlıyla bilinen “Şakkadanak” lakaplı Necmettin Batırel, dolar eylül ayında “patır patır düşecek” dedi.

HÜKÜMETİN YENİ DOLAR PAKETİNİ AÇIKLADI: DOLAR 8-9 TL BİRDEN DÜŞECEK!

Dolar kuru geçtiğimiz ay yükseliş eğilimine devam etmiş, ağustos ayında ise 18 TL seviyesini geçerek, 21 Aralık’taki rekoruna yaklaşmıştı.

Son günlerde düşüş yaşayan dolar, 17.91 bandında iken bugün tekrar yükseliş göstererek, 17.96 seviyesine kadar geldi.

Dolarda bu yaşananlara rağmen, “Şakkadanak düşecek” çıkışıyla tanınan Necmettin Batırel, yine kurda düşüş yaşanacağını söyledi.

İktidara yakın ekonomist Batırel, şu değerlendirmeyi yaptı:

"İster varlık barışı deyin ister doğrudan yatırım deyin, isterseniz varlık alımı deyin ne derseniz deyin, acayip bir para trafiği var. Yakında haberlerini öğreneceğiz. Şurası bir gerçek, yurt dışından döviz muslukları açıldı. Bu daha başlangıç arkası çok güçlü gelecek. Asıl bomba eylülde patlayacak Büyük şirket satın almaları başlıyor. Kurlar patır patır düşüşe geçtiği zaman ne yapacaksınız çok merak ediyorum. Yine alım yapacak mısınız? Alın alın... Alnınıza “hain/enayi” yazdırmak için sıraya girin, bol bol dolar/avro toplayın. Benim kahramanım vazgeçilmez dostum, hayat arkadaşım, sembolüm, Türk liram dövizi silindir gibi ezip gerçek değerine kavuştuğu zaman çok ahh edeceksiniz"

BRENT PETROL BAĞLANTISI

Şakkadanak lakaplı Batırel ayrıca, brent petrol fiyatında yaşanan düşüşün de TL için olumlu destek olduğunu belirterek yıl sonunda dolar kurunun 10 TL seviyesine kadar düşeceğini iddia etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar