Ne ODTÜ ne de Boğaziçi… Bu üniversitede LGBT bayrağı açmak yürek ister: Yönetimden jet hızıyla açıklama geldi

Ne ODTÜ ne de Boğaziçi… Bu üniversitede LGBT bayrağı açmak yürek ister: Yönetimden jet hızıyla açıklama geldi
Uşak Üniversitesi'ndeki mezuniyet törenine sahneye çıkan kız öğrencinin LGBT bayrağı açtığı görüntüler tartışma yarattı. Sosyal medyada görüntüleri izleyen bazı kullanıcılar, “Burası ne ODTÜ ne de Boğaziçi Üniversitesi, Uşak Üniversitesi'nde bu bayrağı açmak yürek ister” şeklinde yorumlar yaptı.

İREM GÜL / GÜNBOYU

Yayılan görüntülerin ardından Uşak Üniversitesi'nden açıklama geldi. Açıklamada "Üniversitemiz yönetim birimlerinin bu şahsi eylemi tasvip etmesi ve desteklemesi imkansızdır. Söz konusu şahsî davranışla ilgili resmi işlemler başlatılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

UŞAK ÜNİVERSİTESİ: LGBT PAÇAVRASINA HİÇBİR YETKİLİ İZİN VERMEZ

Uşak Üniversitesi'nden yapılan açıklama şu şekilde:

"Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'nün 17.07.2023 tarihindeki mezuniyet töreni sırasında mezun öğrencilerden birisi kıyafetine gizlediği LGBT paçavrasını hiçbir yetkilinin izni ve bilgisi olmaksızın tören esnasında provokasyon amacıyla ânî bir hamle ile açmıştır. Üniversitemiz yönetim birimlerinin bu şahsi eylemi tasvip etmesi ve desteklemesi imkansızdır. Söz konusu şahsî davranışla ilgili resmi işlemler başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

usak-uni-lgbt-aciklama.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar