Nazmi Arıkan cinayetinde yeni gelişme

Nazmi Arıkan cinayetinde yeni gelişme
Çanakkale Gelibolu'ya bağlı Karainebeyli köyünde eğitimci Nazmi Arıkan ile şoförü Şerif Eker'i öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Ufuk Akçekaya’nın davasında cumhuriyet savcısı mütalaasını açıkladı. Açıklamada katil zanlısı Akçekaya için istenen ceza da belli oldu.

Geçtiğimiz yılın temmuz ayında Çanakkale''deki çiftlik evinde korkunç bir cinayete kurban giden Fen Bilimleri Eğitim Kurumları''nın kurucusu Nazmi Arıkan, şoförü Şerif Eker''le ilgili devam eden davada savcı mütalaasını açıkladı. Katil zanlısı Ufuk Akçekaya hakkında istenen ceza da belli oldu.

KATİL ZANLISI UFUK AKÇEKAYA İÇİN İSTENEN CEZA BELLİ OLDU

Cinayet zanlısı Ufuk Akçekaya’nın, Çanakkale 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde 3’üncü duruşması görüldü. Sanık Ufuk Akçekaya, duruşmaya SEGBİS’le katıldı. Duruşmada tanık ve sanık avukatları hazır bulundu. Cumhuriyet savcısı mütalaasını açıkladı. Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanık Ufuk Akçekaya’nın, Nazmi Arıkan''ı tasarlayarak, canavarca hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürme, maktul Şerif Eker''i ise canavarca hisle, eziyet çektirerek ve suç delillerini gizlemek ve yakalanmamak amacıyla öldürme suçlarından cezalandırılmasını talep etti.

Müşteki Avukatı Kaan Karcılıoğlu, Nazmi Arıkan ve Şerif Eker''i öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanık Ufuk Akçekaya’nın en üst seviyeden ve takdir indirimi uygulanmadan ağırlaştırılmış müebbet cezalandırılmasını talep etti. Akçekaya savunmasında, suçlamaları kabul etmeyerek mahkeme heyetinden tahliyesini istedi.
Duruşma 29 Mart’a ertelendi. Sanık Ufuk Akçekaya’nın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

NE OLMUŞTU?

Kurban Bayramı tatili için Gelibolu''nun Karainebeyli köyünde hayvan yetiştiriciliği yapılan çiftlikte yaşanan olayda ev gelen çalışanlar, Nazmi Arıkan ile Şerif Eker''i kanlar içerisinde buldu.

Yapılan otopside Arıkan''da 12''si öldürücü 47, şoförü Şerif Eker’de ise 27''si öldürücü 66 kesici ve delici alet yarası tespit edildi. Otopsi sonrasında  Arıkan ve Eker''in cenazeleri, 15 Temmuz''da İstanbul''da toprağa verildi. Başlatılan soruşturma kapsamında çifte cinayetin şüphelisi iddiasıyla Tokatspor Kulüp Başkanı Ufuk Akçekaya, İstanbul''da yakalanıp gözaltına alınıp tutuklandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar