Naz Arıcı kimdir? Buz pateni dünya şampiyonu Naz Arıcı kaç yaşında, nereli, başarıları neler?

Naz Arıcı kimdir? Buz pateni dünya şampiyonu Naz Arıcı kaç yaşında, nereli, başarıları neler?
Artistik Buz Pateni Dünya Şampiyonu Naz Arıcı insanlar tarafından merak ediliyor. Birçok insan internette milli sporcunun hayatını araştırıyor. Peki Naz Arıcı kimdir? Buz pateni dünya şampiyonu Naz Arıcı kaç yaşında, nereli, başarıları neler?

Naz Arıcı kimdir?

Milli sporcu Naz Arıcı, 2023 Uluslararası Yetişkinler Artistik Buz Pateni Şampiyonası'nda dünya şampiyonu olmuştur. Bu şampiyonluğun ardından birçok insan milli sporcuyu merak etmeye başladı. Peki Naz Arıcı kimdir? Buz pateni dünya şampiyonu Naz Arıcı kaç yaşında, nereli, başarıları neler?

NAZ ARICI KİMDİR?

Dünya Şampiyonu Naz Arıcı'nın başarıları ve hayatı, yurttaşlar tarafından büyük bir ilgiyle takip ediliyor. 29 Temmuz 1982'de Ankara'da doğan Naz Arıcı, asıl mesleği olan elektrik-elektronik mühendisliği alanındaki kariyerine rağmen, 2011 yılında buz pateni sporuna merak salarak bu alandaki yeteneğini keşfetti.

Arıcı, buz pateni dünyasına adım attıktan sonra antrenörlerden aldığı derslerle kendini geliştirerek büyük başarılara imza attı. 2015 yılında Almanya'da düzenlenen ISU Uluslararası Yetişkinler Artistik Buz Pateni Yarışması'nda dünya şampiyonluğuna ulaşan Arıcı, Amerika, Rusya, İngiltere, İtalya gibi ülkelerden gelen 35 sporcu arasında birinci olarak Türkiye'nin adını duyurdu. Bu zaferiyle birlikte, Türkiye'de yetişkinler kategorisinin açılmasını sağladı.

2016'da ISU'nun Almanya ve Kanada'da düzenlediği iki yarışmada birinci olarak üst üste başarılarına devam etti. 2017'de Almanya'daki ISU yarışmasında rekor puanla birincilik elde eden Naz Arıcı, 2018'de Kanada'daki aynı şampiyonada ikinci oldu ve 2019'da Slovenya'da düzenlenen uluslararası yarışmada bir altın ve bir gümüş madalya kazanarak zaferlerine yeni başarılar ekledi.

Naz Arıcı, 2023 Uluslararası Yetişkinler Artistik Buz Pateni Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak kariyerine bir yenisini ekledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar