NASA'da ortalık karıştı: Mars'taki helikopter kayboldu

NASA'da ortalık karıştı: Mars'taki helikopter kayboldu
Ingenuity Mars helikopteri 72. uçuşu sırasında kayboldu. NASA, helikopterle iletişim kuramadıklarını belirtti. NASA ekibi, yaşanan iletişim kaybını anlamak ve olası nedenleri belirlemek için çalışmalarına devam ediyor.

NASA İLE İLETİŞİM KESİLDİ...

Shift Delete'den Ömer Dursun'un aktardığına göre; NASA, Kızıl Gezegen'deki uçuşu sırasında Ingenuity Mars helikopteri ile iletişim kaybetti. Helikopter, küçük boyutuna rağmen önemli başarılar elde ederek görev hedeflerini aştı.

NASA'nın açıklamasına göre, Ingenuity ile ilk iletişim kesintisi 18 Ocak'ta meydana geldi. Mars'taki uçuş sırasında planlanmamış bir iniş yapan helikopterden bir daha veri alınamadı. Alçalma sırasında temasın kesildiği ifade edildi.

1-001.jpg

Ingenuity, 2021'deki ilk uçuşundan bu yana, Mars'ta rotorlu hava uçuşunun mümkün olduğunu kanıtladı. Ayrıca başka bir gezegende motorlu ve kontrollü bir uçuş gerçekleştiren ilk hava aracı olarak rekoru elinde tutuyor. Helikopter aynı zamanda fırlatıldığı tarihten bu yana Perseverance keşif aracıyla birlikte çalıştı.

2-004.jpg

Mars'taki yaşam belirtilerini arama görevinde önemli bir rol üstlenen Ingenuity'nin geleceği belirsiz durumda. NASA, şu anda helikopterle iletişimi yeniden kurmak için çalıştığını ifade etti. Eğer iletişim kurulamazsa, Ingenuity'nin çığır açan misyonu sona ermiş olacak. Ancak helikopter, Mars'ta 70'in üzerinde uçuş gerçekleştirerek beklentileri aşmış durumda.

NASA, iletişim sorununu çözmek için verileri analiz ettiğini vurgulayarak, Perseverance'tan gelen bilgileri takip ederek Ingenuity ile yeniden iletişim kurma çabasında olduğunu belirtti.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar