İltihabı bitirir, kanserle savaşır!

İltihabı bitirir, kanserle savaşır!
Kış aylarının vazgeçilmez meyveleri arasında bulunan nar, bağışıklığımızı güçlendirerek hastalıklara karşı korunmamızı sağlıyor. Çöpe atılan kabukları ve çekirdeklerin faydalarını ise saymakla bitiremeyiz. İşte nar kabuğunun vücuda sağladığı faydaları…

Kışın sık sık tüketilen meyvenin faydalarını sizler için derledik. Binbir derdin devası olduğunu söyleyen uzmanlar, kış boyunca tüketmemiz gerektiğini belirtiyorlar. Narın faydaları meyvenin içerisiyle sınırlı kalmıyor. Çöpe atılan nar kabukları faydalarını duyanlar kulaklarına inanamıyor.

KALP VE DİYABET RİSKİNİ AZALTIR

Çöpe atılan nar kabuklarının, kalp hastalığı ve diyabet gibi kronik durumlar için risk faktörlerini en aza indiriyor. Meyve kabuğunun kan şekeri düzeylerini ve kalp sağlığının biyobelirteçlerini iyileştirdiği gözlenmiştir.

Aynı zamanda nar kabuklarında, oksidatif hasara karşı korumaya yardımcı olan antioksidanlarda çok yüksek olduğundan, işitme kaybını önlemeye yardımcı olabilirler.

Nar kabukları antioksidanlarda yüksek olduğundan, yüksek antioksidan içerir.

KANSER HÜCRELERİNİ SINIRLAR

Test tüpü çalışmaları, nar kabuğu ekstresinin meme, ağız, kolon, prostat ve karaciğer kanseri hücreleri dahil olmak üzere bazı kanser hücrelerinin büyümesini sınırladığını göstermiştir.

DİŞ VE DİŞ ETİ SAĞLIĞINDA DA KULLANILIR

Nar kabuğunun ağız gargarasında kullanıldığında plak oluşumunu önlemeye yardımcı olduğu görüldü. Özü, güçlü antibakteriyel aktiviteye sahiptir ve bazı araştırmalar, diş ve diş eti hastalıklarının tedavisine yardımcı olabileceğini düşündürmektedir.

Antibakteriyel özelliklerin bir başka faydası da yara iyileşmesine yardımcı olma ve enfeksiyonlarla savaşma yetenekleridir.

ARTRİT TEDAVİSİNE FAYDA SAĞLAR

Romatoid artrit, eklemlerde iltihaplanmayı içeren otoimmün bir durumdur. Narın antioksidan özelliklerinden dolayı hastalığın şiddetini azaltmada rol oynayabileceği düşünülmektedir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar