Naci Görür'den siyasi irade eleştirisi: 'Allah'a iftira etmeyin' diyerek o hadisi hatırlattı!

Naci Görür'den siyasi irade eleştirisi: 'Allah'a iftira etmeyin' diyerek o hadisi hatırlattı!
Prof. Dr. Naci Görür, depreme karşı tedbir alınmasıyla ilgili eksik olan tek şeyin siyasi irade olduğunu belirterek durumu sadece dine bağlayanları da Allah'a iftira etmekle suçladı. Görür, konuyla ilgili bir hadis-i şerifi de hatırlattı.

Prof. Dr. Naci Görür, şöyle konuştu:

“Eğer biz bu depremleri alt edemezsek her depremde binlerce 10 binlerce insanımızı toprağa verirsek biz ülkemizi, soyumuzu özgür bağımsız olarak geleceğe taşıyamayız. Onun için millet olarak aklımızı başımıza toplayıp şu deprem belasını bize yakışır bir şekilde bilimin ışığı altında halletmemiz lazım.

Depremi durduramayız ama depremde yıkım, afet ve ölüm kaderimiz değildir. Biz deprem dirençli yerleşim alanları oluşturmak sureti ile günlük hayatımızı bile değiştirmeden depremlere rağmen yaşarız. Bunu başaran toplumlar var. Bunu başaran bilim var, teknoloji var. Nitekim bakın Kaliforniya, Meksika, İtalya, Şili, Çin daha da sayabilirim Hindistan…

had.jpg

"EKSİK OLAN SİYASİ İRADE"

Bizim neyimiz eksik dediğimiz zaman aklınıza gelen her şeyimiz var. Eksik olan bir şey var siyasi irade. Bu ülkeyi yönetenler deprem işini ciddiye almak zorunda. Deprem işini siyaset üstü kabul etmek zorunda ve gerekeni yapmak zorundadır.’’

"YARATANA İFTİRA ETMEYİ BIRAKIN"

Bu depremler böyle kiminin dediği gibi… Yok ‘Dünya öküzün boynuzları altında, öküz salladıkça deprem oluyor’ falan gibi bize yakışmayan şeyleri bırakın. Bu bizim kaderimizdir denilen, bizi yaratana iftira etmeyi, kutsal dinimize de iftira etmeyi bırakın. Bizim dinimiz sevgi dinidir. Yaşatmak için olan bir dindir, bilime önem verir. Çin’de de olsa gidin alın der, bir harf öğretenin de kulu kölesi olun diyen bir dindir. Dolayısıyla cehaletimizi, yanlış bilgilerimizi bu işe yorumlamayalım.”

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar