Naci Görür’den o il için kritik uyarı! Kahramanmaraş depremi belirli oranda bir stresi bu faya transfer etmiş olabilir

Naci Görür’den o il için kritik uyarı! Kahramanmaraş depremi belirli oranda bir stresi bu faya transfer etmiş olabilir
Art arda meydana gelen depremlerin ardından Prof. Dr. Naci Görür, ‘Belirli oranda bir stresi Malatya fayına transfer etmiş olabilir’ diyerek sosyal medya hesabından uyarıda bulundu.

ÖZGE SIVAS / GÜNBOYU

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, Malatya fayıyla ilgili açıklamasına ‘spekülasyon’ diyen Prof. Dr. Ramazan Demirtaş’a yanıt verdi.

Demirtaş’ın “Yapmayın Allah aşkına dünyanın hiç bir yerinde bu şekilde spekülatif açıklama yapılmaz” açıklamasının ardından Görür “Umarım ki bilim dünyasında benden çok daha iyi yerlere gelir. Ama meslektaşlarını kötüleyerek olmaz, hele medya ortamında hiç olmaz. Bunu uluslararası bilim ortamında yapsın” şeklinde karşılık verdi.

‘Belirli oranda bir stresi Malatya fayına transfer etmiş olabilir’

Görür söz konusu paylaşımının konu ile ilgili bölümünde şu ifadeler yer verdi:

“Şimdi gelelim Malatya Fayına. Bu fay üzerinde 6 Şubatta 7,6 büyüklükte deprem olan Çardak fayı ile geometrik ilişkili. Bu büyüklükte bir deprem belirli oranda bir stresi Malatya fayına transfer etmiş olabilir. Bu olasılığa göre Malatya’da bu hat üzerinde ve yakınındaki yerleşim alanlarında yaşayan insanlarımızın ve yerel yönetimlerin daha dikkatli olmasını istemenin bir zararı olmaz. AMAÇ KORKMAMAK İSE KULAĞIMIZI KAPATMAKLA OLMAZ. Malatya’nın deprem dirençli hale getirilmesini yöneticilerimizden demokratik yollarla talep edelim. BU MÜMKÜN, sevgiyle.”

naci-goruru.png

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar