Naci Görür'den kritik uyarı! O bölgede deprem görülmesi muhtemel

Naci Görür'den kritik uyarı! O bölgede deprem görülmesi muhtemel
Bugün Kayseri ve Sivas'ta peş peşe meydana gelen depremlerin ardından açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem sonrası bölgelerde stres değişimlerinin yaşandığını belirterek, "Bu tür depremler olabilir" dedi

Bugün öğlen saatlerinde Kayseri''de 4.7 ve 4.4 büyüklüğündeki depremlerin ardından Sivas''ta da 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bölgede yaşayan vatandaşları korkutan sarsıntıların ardından deprem bilimci Naci Görür''den hayati uyarılar geldi

"BU FAY GEÇMİŞTE BÜYÜK DEPREMLER ÜRETMİŞTİR"

Görür, 6 Şubat''ta merkez üssü Kahramanmaraş''ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan depremlerin ardından bölgede yaşanan on binin üzerindeki artçı depremlerin pek çok fay hattını harekete geçirdiğinin altını çizerek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ""Saraycık-İncesu/Kayseri’de 4,9 ve 4,2 artçı deprem oldu. Bu deprem düşük aktiviteli Ecemiş Fay zonu içerisinde. Bu zon KAF’dan ayrılıp Mersin’e kadar uzanır 730 km uzunluktadır. Geçmişte büyük depremler üretmiştir. 1414, 1717 ve 1835’de depremlerin şiddeti yer yer VIII olmuştur." ifadelerini kullandı. 

"BU ŞEHİRLERDE DEPREMLER GÖRÜLEBİLİR"

Prof. Dr. Görür, birkaç şehir  "Son Maraş ve Gaziantep depremleri Anadolu Levhasının bölgeye yakın aktif fay sistemlerinde stres alanı değişimlerine neden oldu ve muhtemelen kimi fay parçalarının kırılmasına neden oluyor. Bu nedenle Erzincan-Karlıova, Malatya, Adana, Kayseri ve Sivas yörelerinde bu tür depremler beklenebilir. Sevgiyle."

Görür, söylediklerinin paniğe ve korkuya yol açmaması gerektiğini hatırlatarak, "Sizleri bilgilendirmek amacıyla yazıyorum, yoksa büyük deprem olacak, şu zamanda olacak, vb şeyler söylemiyorum. Benim beklentim olursa çoğunlukla küçük boyutlu depremlerin olacağıdır."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar