Naci Görür, yeni fay hattındaki o şehri ilk kez açıkladı!

Naci Görür, yeni fay hattındaki o şehri ilk kez açıkladı!
Prof. Dr. Naci Görür, dün meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında çok önemli bir açıklama yaptı. Görür, depremin ardından haritada daha önce hiç çizilmeyen yeni fay hattındaki şehri açıkladı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından büyük yıkımın yaşandığı Malatya’da artçılar devam ediyor. Daha önce Kahramanmaraş depreminin gerçek büyüklüğünü açıklayan İzmir depremi için uyarı yapan Naci Görür, ilk kez yeni fay hattını duyurdu. Görür “Bu fay MTA haritasına çizilmemiş yeni bir fay olabilir” dedi.

Görür’ün açıklamasında kullandığı ifadeler şöyle:

Yeşilyurt, Malatya’da 5,5 deprem oldu. Deprem Malatya Fayına paralel bir hat üzerinde. Doç. Dr. Cengiz Zabcı ve Prof. Dr. Ziya Çakır ile konuştum, bu fay MTA haritasına çizilmemiş yeni bir fay olabilir. Ama daha önce olmuş 7,6’lık depremin bu bölgeyi yüklemesi sonucu olduğu kesin.

Görür, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda “Yeşilyurt, Malatya''da 5,5 deprem oldu. Deprem Malatya Fayına paralel bir hat üzerinde. Doç. Dr. Cengiz Zabcı ve Prof. Dr. Ziya Çakır ile konuştum, bu fay MTA haritasına çizilmemiş yeni bir fay olabilir. Ama daha önce olmuş 7,6''lık depremin bu bölgeyi yüklemesi sonucu olduğu kesin” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar