Naci Görür'den korkutan tarih: İstanbul depremi için artık uzatmaları oynuyoruz!

Naci Görür'den korkutan tarih: İstanbul depremi için artık uzatmaları oynuyoruz!
Beklenen İstanbul depremiyle ilgili önemli açıklamalar yapan Prof. Dr. Naci Görür, korkutan tarihi vererek daralan zaman için uyardı.

Kahramanmaraş''ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde büyük hasar ve can kaybına neden oldu. Enkaz altında kalarak hayatını kaybedenlerin sayısı 17 bini geçti. Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı canlı yayın programında İstanbul depremine ilişkin "Olasılık yüzde 70''lere çıktı. Artık uzatmalara oynuyoruz. Artık İstanbul büyütülmemeli, yatırım gelmemeli. İstanbul''da büyük deprem olduğunda ekonominin bütün çarkları duracak. Artı-eksi 15 sene var " diyerek uyardı.

Naci Görür''ün açıklamalarından satır başları şöyle oldu:

“ARTI-EKSİ 15 SENE VAR”

"İstanbul’u depreme hazırlayacaksak ilk yapmamız gereken yapı stoğu. Yapının insanların başına çökmemesi, öldürmemesi lazım. Bunlar bir ölçüde yapıldı. Hangi semtlerde binalar riskli araştırması yapıldı. Bunları yıkıp yapmak, güçlendirmek lazım. 99 senesinden itibaren her an olmak kaydıyla 30 yıl içinde depremin olma olasılığı yüzde 62. Biz 23 yılını geçirdik. Yüzde 62 olasılık 70’lere çıktı. Artık uzatmalara oynuyoruz. Bunun bir prezisyonu var, artı-eksi 15 sene var.

“ARTIK İSTANBUL BÜYÜTÜLMEMELİ”

Deprem beklenen bir kentte yapılmaması gereken en önemli şey o kentin nüfusunu arttırmayacaksın ve bina yoğunluğunu artırmayacaksın. Artık İstanbul büyütülmemeli, yatırım gelmemeli. Ekonomi ve sanayi çarkları burada olmamalı. İstanbul''da büyük deprem olduğunda ekonominin bütün çarkları duracaktır. O ekonomiyi eski potansiyele geri getirmek yıllar alacaktır.

“ADANA HAVZASI VE İSKENDERUN DİKKATLE ELE ALINMALI”

Maraş civarında olan bu depremler ve fayların stresi göz önüne alındığında Adana havzası ve İskenderun yöresi dikkatle ele alınmasını öneririm. Bunun dışında Marmara Denizi’nin güneyi, Çanakkale, Bursa, Çanakkale’nin dikkatli olması gerektiğini uyarıyoruz. Keza İzmir yarımadası ve çevresi... Akdeniz kıyılarımızda Antalya, Muğla bölgesindeki kıyı kesimleri dikkatli olmalı.

“ERZİNCAN, BİNGÖL BÜYÜK BİR DEPREM BÖLGESİ”

Kuzey Anadolu Fayı üzerinde Erzincan, Bingöl, Karlıova arasında büyük bir deprem bölge bekliyoruz. Endişe ettiğimiz bir saha. Jeolojik verilere göre Hakkari’de sıkıntı olabilir. Bizim dile getirdiğimiz büyük depremler 6 ve üstü diye düşünülebilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar