Naci Görür ile Ahmet Ercan arasına İstanbul depremi girdi!

Naci Görür ile Ahmet Ercan arasına İstanbul depremi girdi!
"İstanbul’da kesinlikle 7’den büyük bir deprem olacaktır" uyarısıyla gündeme gelen Prof. Dr. Naci Görür'e, Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan sert bir tepki geldi. Ercan, "Bir tane kanıt gösterin size inanayım" diyerek Görür'ün iddialarını sorguladı. Bu sözlere Görür'den ise keskin bir yanıt geldi.

Türkiye'nin önde gelen iki yerbilimcisi Prof. Dr. Naci Görür ile Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, potansiyel büyük Marmara Depremi konusunda farklı görüşler nedeniyle karşı karşıya geldi.

Son zamanlarda katıldığı bir etkinlikte, "İstanbul’da kesinlikle 7’den büyük bir deprem olacaktır" diyerek "Depremin eli kulağında" olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Naci Görür'e, Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan sert bir tepki gösterdi.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Prof. Dr. Naci Görür'ün ifadelerine sert bir tepki göstererek sosyal medya hesabından, "İstanbul’da her an deprem olacağını gösteren bir tane kanıt gösterin size inanayım! Siz böyle söyledikçe siyasetçiler ile müteahhitler sizin sözlerinizi kullanıp oy ile para devşiriyorlar. İnşaat, ülkeye katma değer üretmeyen ölü yatırımdır. Yatırım sanayiye kaymalı. Lütfen" şeklinde bir paylaşımda bulundu.

Bu tepkinin ardından Prof. Dr. Naci Görür ise yine sosyal medya üzerinden meslektaşına "DERTLEŞME: Arkadaşlar, zaman zaman, X’te yazışmalarınızı, sorularınızı, düşüncelerinizi okuyorum. Çoğunuz olumlu yönde ve olması gereken şekilde konuşuyorsunuz. Ama kimi arkadaşlarım sanki bu ülkede depremin konuşulmasından rahatsız oluyor. Korkmalarını anlıyorum. Korku insani bir duygu ama daha dün onbinlerce canımızı kaybettiğimiz bir ortamda ÜLKEMİZDEKİ KENTLERİ DEPREM DİRENÇLİ YAPALIM, İNSANIMIZ ÖLMESİN söyleminden niye rahatsızlık duyarlarki. Biz burada depremi değil, depreme karşı önlem almayı konuşuyoruz. Lütfen içinize sevgi dolsun, kendinize gelin. Sevgiyle" şeklinde bir yanıt verdi.

ekran-alintisi-001.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar