Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti
Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

02-03-24-01gun-page-0001-001.jpg

EKONOMİK KRİZLE YOKSUL UMUDUNU KUMARA BAĞLADI

İktidardan umudu kesen vatandaşlar, çözümü şans oyunlarında arıyor. CHP Milletvekili Türker Ateş, ekonomik krizle birlikte devletin şans oyunlarından elde ettiği gelirlerin son dört yılda 15 katı aştığını belirtti. Ateş, "2019 yılında 1 milyar 681 milyon lira olan gelir, 2023 yılında 28 milyar 401 milyona sıçradı" şeklinde konuştu.

İktidardan ümidi kesen yurttaşlar, çareyi şans oyunlarında aramaya başladı. CHP Milletvekili Türker Ateş, ekonomik krizle birlikte devletin şans oyunlarından elde ettiği gelirlerin son dört yılda 15 katı aştığını belirtti. Ateş, "2019 yılında 1 milyar 681 milyon lira olan gelir, 2023 yılında 28 milyar 401 milyona sıçradı" dedi.

Yoksulluk, ekonomik kriz ve işsizlikle psikolojik bunalıma giren vatandaşların şans oyunlarına ilgisi artıyor. Şans oyunlarından toplanan vergi de son yıllarda olağanüstü bir şekilde artış gösterdi. Ekonomik daralma döneminde vatandaşlar, kredi kartları ve tüketici kredileri gibi araçlarla borçlanırken aynı zamanda şans oyunlarına daha fazla ilgi göstermeye başladı.

Milli Piyango'nun özelleştirilmesiyle birlikte kumara olan ilgi daha da arttı. Kolay erişilebilirlik ve geniş oyun çeşitliliği, vatandaşları resmi kumar oynamaya yönlendirdi. Haftada bir yapılan çekilişlerin yerini internet üzerinden oynanabilen bir milli piyango sitesi aldı. Dolayısıyla, vatandaşlar parasını bu sitede oynayarak resmi kumar oynuyor.

CHP Bolu Milletvekili ve Sanayi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Türker Ateş, devletin şans oyunlarından elde ettiği geliri açıkladı. Ateş, "2019 yılında 1 milyar 681 milyon lira olan gelir, 2023 yılında 28 milyar 401 milyona sıçradı. İktidardan umudu kesen yurttaşlar, çareyi şans oyunlarında arıyor. Son dört yılda devletin şans oyunlarından elde ettiği gelir, 15 katı aştı" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla yılbaşındaki şans oyunları vergi oranlarının yarıya düşürülmesinin kumar alışkanlığını teşvik ettiğini belirten Ateş, şunları söyledi: "Ekonomik buhrandan çaresiz kalan yurttaşlar, çıkışı şans oyunlarında arıyor. Devletin şans oyunları vergi gelirleri kriz derinleştikçe rekor üzerine rekor kırıyor. Şans oyunları vergisinden devlet 2019'da 1 milyar 681 milyon lira, 2020'de 3 milyar 463 milyon lira, 2021'de ise 6 milyar 91 milyon lira gelir elde etmişti. 2022 yılında şans oyunları vergi geliri 10 milyar 300 milyona yükseldi. Talih Kuşu yurttaşların üzerinde döndü dolaştı, en son gelip devletin başına kondu. Şans oyunları iktidar eliyle kaynak yaratmak için teşvik ediliyor. Vatandaşın ikramiye umudu, bütçe açıklarına yama yapılıyor. Vatandaş bir umut elindeki üç kuruşu da şans oyunlarına kaptırıyor. Toplumsal bunalım giderek katlanıyor. Vatandaş çaresizce şans oyunlarından medet umuyor."

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar