Milletvekili Ümit Özlale hangi ünlü spikerle evleniyor

Milletvekili Ümit Özlale hangi ünlü spikerle evleniyor
İYİ Parti’den istifası ile gündem olan İzmir Milletvekili Ümit Özlale’nin Sözcü TV spikeri Serap Belovacıklı ile evleneceği belirtildi.

Yerel seçimlerde oy oranı düşen, yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu olan İYİ Parti’den istifa eden Ümit Özlale’nin dünya evine gireceği tarih belli oldu.

Partisinden istifa ettikten sonra Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçeceği iddia edilen Özlale’nin temmuz ayında Sözcü TV spikeri Serap Belovacıklı ile hayatını birleştireceği öğrenildi. Özlale’nin düğün öncesinde İstanbul'a taşınma hazırlarına başladığı öne sürüldü.

Picture background

ÜMİT ÖZLALE KİMDİR?

1995 yılında ODTÜ İktisat Bölümü'nden mezun olan Ümit Özlale yüksek lisans ve doktora eğitimini Amerika Birleşik Devletleri'nde Boston College'de tamamladı.

2001 yılında Türkiye'ye dönerek Bilkent Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak akademik kariyerine başlayan Özlale, 2006 yılında doçentlik unvanını elde etti.

T.C. Merkez Bankası'nda Ekonomik Araştırmalar ve Para Politikası Genel Müdürlüğü'nde danışmanlık yapan Özlale, Maliye Bakanlığı ve Dünya Bankası ile birlikte projeler yürüttü.

Picture background

2010 yılında Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) bünyesinde görev almaya başlayan Özlale, burada Kamu Politikaları Eğitim ve Araştırma Enstitüsü'nün (TRIPP) Direktörlüğü görevini üstlendi ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Uluslararası Girişimcilik Bölüm Başkanlığı yaptı.

Picture background

Siyasi kariyerine de adım atan Özlale, İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı 14 Mayıs 2023 seçimlerinde İYİ Parti'den İzmir Milletvekili olarak TBMM'ye girdi.

Serap Belovacıklı - Biyografya

SERAP BELOVACIKLI KİMDİR?

1984 yılında Bursa'da dünyaya gelen Serap Belovacıklı, gazetecilik kariyerine başlamadan önce Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde eğitim aldı. Akademik hayatını başarıyla tamamlayan Belovacıklı, BBC Eğitim Merkezi'nde diksiyon ve Basın Enstitüsü Derneği’nde Bilgisayar Destekli Araştırma Habercilik gibi alanlarda uzmanlık kurslarına katılarak mesleki becerilerini geliştirdi.

43.jpg

2007 yılında Olay TV’de yönetmen olarak başladığı medya kariyerine Habertürk TV’de devam etti. İki yıl süren bu deneyimin ardından, internet gazeteciliği yapmak üzere Akşam Gazetesi'nin dijital platformuna geçiş yaptı. Belovacıklı, daha sonra Posta Gazetesi’nde editörlük ve siyasi röportajlar yaparak tecrübesini arttırdı.

jkjkjk.jpg

Kariyerinde daima yenilikçi adımlar atan Belovacıklı, Artı1 TV ve TVEM'de sunuculuk yaparak televizyonculuk deneyimini de genişletti. Eylül 2018’de Haber Global’in Ankara Bürosu'nda siyaset muhabiri olarak çalışmaya başladı.

2020'nin başlarında Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde Basın Danışmanı olarak atanan Belovacıklı, aynı yılın Kasım ayında Haber Global’de hafta sonu haberleri sunmaya başladı. Şu anda ise kariyerine Sözcü TV'de spiker olarak devam ediyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar