Müzik şirketlerinden Twitter'a vurgun! 250 milyon dolarlık dava açtı!

Müzik şirketlerinden Twitter'a vurgun! 250 milyon dolarlık dava açtı!
Amerikan Ulusal Müzik Yayıncıları Birliği (NMPA), 17 müzik şirketi adına telif hakkı ihlali gerekçesiyle Twitter'a 250 milyon dolarlık tazminat davası dava açtı. Müzik şirketleri 1.700'den fazla şarkının her biri için 150.000 dolar ödeme talep ediyor.

Davada temsil edilen müzisyenler arasında Taylor Swift, Beyonce, The Weeknd, Ed Sheeran, Lady Gaga, Jay-Z, Rihanna, Travis Scott gibi çok sayıda ismin yer aldığını belirtelim. NMPA başkanı David Israelite, Twitter'ın kâr amaçlı telif hakkı ihlaline göz yumduğunu ve teşvik ettiğini söyledi.

Birlik üyelerine göre, sosyal ağ gerekli lisans ücretlerini ödemeden lisanssız müzik kullanımından büyük kârlar elde ediyor. Davaya göre bu durum lisans ücreti ödeyen TikTok, Facebook, Instagram, YouTube ve Snapchat gibi rakipleri karşısında Twitter'a "haksız bir avantaj" sağlamakta.

NMPA başkanı Twitter'ın platformunda yayınlanan milyonlarca şarkıyı lisanslamayı reddeden en büyük sosyal ağ olduğunu belirtti. Kurum, lisans ücretlerinin ödenmesi talebiyle Twitter'a defalarca başvurduklarını ancak Elon Musk şirketi satın aldıktan sonra bile telif hakkı ihlallerinin durmadığını söylüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar