Mutfaktaki detaylar gündem oldu: Kılıçdaroğlu’nun bilekliğinin anlamı ne?

Mutfaktaki detaylar gündem oldu: Kılıçdaroğlu’nun bilekliğinin anlamı ne?
Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün akşam saatlerinde evinin mutfağında paylaştığı videoda yer alan ayrıntılar gündem ve merak konusu oldu. Kılıçdaroğlu’nun bilekliği ne anlama geliyor? Mutfağında neler değişti? İşte tüm detaylar…

Kemal Kıloıçdaroğlu, “Birleşeceğiz ve kazanacağız. Ama kime karşı?" notuyla dün mutfağından bir video yayımladı. Kılıçdaroğlu’nun taktığı Marteniçka bilekliği gündem oldu.

Videoda mutfakta fırın üzerinde sarı bezlerin yerine havluların yer alması, tezgah üzerindeki yarım limon, kapağı açık detarjan, kızartmalar için kullanılan Airfryer dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu’nun taktığı Marteniçka bilekliği, çok eski bir Balkan geleneğine ait. Mart ayının başında takılmaya başlanan marteniçka, martipi ya da martenitsa bileklikleri Balkan coğrafyasının yaygın bahar ritüellerinden biri olarak biliniyor.

ESKİ BİR BALKAN GELENEĞİ: MARTENİÇKA BİLEKLİĞİ

Mart ayında senenin ilk leyleği görüldüğü zaman çıkarılan bileklik meyve veren bir ağacın dalına bağlanıyor. Mart ayında leylek görürseniz ve bileğinizde marteniçka varsa dileğinizin gerçekleşeceğine inanılıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar